Energibesparelser SKRIV UD

Nye elmålere og apps skaber overblik over elforbruget

af: Ulrik Blaabjerg, 10-01-2018
Foto: Colourbox

Digitale elmålere og apps gør det muligt for forbrugere at følge sit elforbrug time for time. Et fleksibelt elforbrug bliver dermed hjulpet godt på vej af apps og i fremtiden vil elapparater automatisk tænde op, når strømmen er billig, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk Martin Salamon, fortæller til BT, hvordan den nye teknologi kommer til at fungere som en hjælpende hånd, i forhold til at skabe overblik over folks elforbrug og dermed også muligheden for at bruge strøm, når den er billigst.

Det er blandt andet digitale elmålere og apps, der gør det muligt for forbrugeren at følge sit elforbrug time for time. Dermed er vejen banet for det fleksible forbrug, som skal være med til at fordele strømforbruget over døgnets 24 timer til gavn for blandt andet elnettet, fortæller Anders Stouge, viceadministrerende direktør i Dansk Energi: "Vi forventer, at markedet vil tilbyde så mange forskellige produkter, at omstillingen kan gennemføres på en måde, hvor forbrugernes livssituation og behovet for at få spredt belastningen af elnettet ud, går hånd i hånd. Det betyder, at alle forbrugere, uanset om de kan flytte deres forbrug eller ej får minimeret deres regning, fordi der samlet kan spares på omkostningerne i elnettet". 

Martin Salamon forventer, at forbrugerne på sigt kan slippe for at holde helt så meget øje med de apps, der giver overblik over elforbruget, fordi der vil komme elapparater, der automatisk reagerer på signaler som elprisen: "Det kan for eksempel være elbiler eller varmepumper, der slår til eller fra, alt efter, hvad prisen er her og nu ude på markedet", fortæller han til BT.

De nye teknologier og apps vækker begejstring hos Dansk Energi, som forudser at gevinsten venter forude: "Når alle husstande bliver bedre til at bruge strøm på alle tider af døgnet, vil det samlet set spare os alle for penge", slutter Anders Stouge. 

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.