Politik og regler SKRIV UD

Nye regler for energimærkning kan gavne boligejere

af: Ulrik Blaabjerg, 29-06-2018
Foto: Colourbox

Energistyrelsen ændrer den 1. juli 2018 de såkaldte energifaktorer for el og fjernvarme som for nogle boligejere betyder, at huset vil kunne få et bedre energimærke – også selvom der ikke er foretaget energiforbedringer.

Energifaktorerne bruges ved fastsættelsen af energimærket til at beregne behovet for tilført energi til bygningen. Da en stigende mængde af Danmarks energi kommer fra vindkraft, solenergi og andre vedvarende energikilder, kræver det generelt mindre energi at producere elektricitet og fjernvarme og Energistyrelsen har derfor nedjusteret energifaktorerne for disse energikilder, så de afspejler den faktisk forventede energiforsyning i 2020.

For boligejere kan det betyde, at det i nogle tilfælde vil kunne betale sig at investere i et nyt energimærke og få en bedre karakter, også selvom de ikke har fået nye vinduer eller har gennemført andre energiforbedringer.

Energistyrelsen har tidligere udviklet et hjælpeværktøj, der kan hjælpe bygningsejerne med at vurdere konsekvenserne af de ændrede energifaktorer i forhold til deres energimærke.

Hjælpeværktøjet giver udelukkende en indikation af, om energimærket vil skifte karakter som følge af de justerede energifaktorer. Det kræver en fornyet energimærkning af bygningen at få et nyt energimærke baseret på de nye energifaktorer. Boligejere, der for eksempel har en bolig til salg på grundlag af et eksisterende energimærke, kan med udgangspunkt i hjælpeværktøjet overveje, om de ønsker at investere i et nyt energimærke og derved drage fordel af de ændrede energifaktorer.

Kilde: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.