Energibesparelser SKRIV UD

Nyt værktøj til energiberegning

af: Rebecca Holck Rosenberg, 12-10-2018
Kilde: Colourbox

BeREAL er navnet på et nyt IT-værktøj, som ifølge en pressemeddelelse fra ELFORSK kan levere mere præcise beregninger om energiforbruget i bygninger.

Ifølge Bo Holst-Mikkelsen, som er en af udviklerne af BeREAL, kan værktøjet bruges til at beregne energiforbruget tidligt i byggeprocessen og afstemme bygningen efter beregningerne.

BeREAL kan også bruges i forbindelse med driften af bygningen. Det har COWI og SWECO hver især testet.

Kombineret data

Civilingeniør Alice Andersen fra COWI har benyttet BeREAL på to retssalsbygninger og senest en ny femetagers bygning i Århus, som skal samle 400 COWI-ansatte i Århus.

COWI satte brugsdata sammen i BeREAL-beregningen fra sallerede eksisterende blokke lige ved siden af med data for blandt andet orientering, teknologi og konstruktion for den nye bygning.

– Dermed har vi fået et kvalificeret grundlag for, hvordan vi kunne optimere energi og indeklima i bygningen, fortæller Alice Andersen.

Desuden vil COWI bruge energiberegningerne i BeREAL til at vurdere, hvor der kan reduceres på energien, uden det går ud over komforten.

Lokale data

BeREAL-værktøjet bygger på tidligere Be-beregninger for at give et mere kvalificeret billede af energiforbruget.

I testen hos SWECO viste BeREAL-beregningen et varme forbrug, der var 6 kWh pr. m2 end den tidligere beregning og et el-forbrug, der var 4 kWh pr. m2 højere.

SWECOS tidligere Be-beregninger blev behandlet i BeREAL-systemet med andre data for for eksempel ventilationssystemer, varme, solceller og kropsvarme.

Derudover blev der også brugt lokale data for vind og vejr om Ørestaden, hvor test-bygningen for SWECO ligger.

BeREAL indeholder også en liste over de top ti mest følsomme parametre bag energiforbruget.

Prøv det gratis

BeREAL-værktøjet er udarbejdet af flere ingeniører og projektet har i flere omgange fået støtte af Dansk Energis ELFORSK-pulje.

Derfor kan IT-værktøjet også prøves gratis her.

Kilde: ELFORSK

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.