Forsyning og VE SKRIV UD

Ørsteds vindmølleprojekt: Droner inspicerer kæmpe-havmøller

af: Rebecca Holck Rosenberg, 27-07-2018
Kilde: Ørsted

Ørsted og det britiske dronefirma SkySpecs' første forsøg med drone-inspektion af havmøller viser gode resultater. Det fortæller projektleder hos Ørsted David-Lee Jones.

- At sikre konsistent billedkvalitet af de største vindmøller er en udfordring og kræver konsistens fra dronen. Det var formålet med vores samarbejde med SkySpecs. Vi ville gerne validere, at deres teknologi kan levere den type af præcis og robust inspektion, som Ørsted forventer. Vi er glade for at kunne sige, at inspektionen var en succes, siger han.

Dronen blev sendt op i sidste uge ud for Liverpools kyst for at inspicere verdens største havmøllepark, Burbo Bank Extension, som består af 32 enorme vindmøller.

Dronen klarer en inspektion af én 80 meter lang vinge på 15 minutter og kan udføre en fuld inspektion på én arbejdsdag. Det skal ses i forhold til, at en tekniker bruger en arbejdsuge på at komme gennem vindmølleparken. Det skriver EnergiWatch.

– Møller, der bliver større og større, har helt bestemt hjulpet den hastige reduktion i omkostninger på havvind på vej, siger David-Lee Jones i en pressemeddelelse.

Større vindmøller betyder dog, at der skal bruges flere ressourcer på at vedligeholde dem. Ørsted mener, at droner kan være en løsning. David-Lee Jones fortæller, at en drone kan nå at inspicere seks vindmøller på samme tid, som en tekniker kommer igennem én enkelt. Det skriver EnergiWatch.

Ifølge en artikel af SkySpecs på PR-siden Cision planlægger Ørsted at bringe projektet videre til Massachusettes, New Jersey og Virginia i USA.

Kilde: EnergiWatch & Cision PR Newswire

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.