SKRIV UD

Udbud til solcelleanlæg er åbent

af: Rebecca Holck Rosenberg, 14-09-2018
Kilde: Colourbox

Energistyrelsen åbnede i går for ansøgninger om støtte til solcelleanlæg på under 1 megawatt (MW). Der udbydes støtte inden for et budget på 107 millioner kroner (2018-priser) som et fast pristillæg oven i elprisen i 20 år.

Der er frist for ansøgninger om støtte den 1. november 2018. Energistyrelsen har sat et budloft på 15 øre/kWh. Desuden må solcelleanlæggene ikke producere til eget elforbrug.

De projekter, der kan søges støtte til, skal kunne nettilsluttes inden to år efter der er indgået kontrakt med Energistyrelsen.

Der skal være mindst 500 meter mellem hvert solcelleanlæg, der vinder støtte.

Udbuddet af støtte er en del af planen om at gøre støttesystemet til elproduktion mere markedsbaseret. Støtten erstatter desuden 2017-solcellepuljen.

Energistyrelsen forventer af den nye støtteordning, at konkurrencen vil føre til et lavere støtteniveau end 2017-solcellepuljen, hvilket vil give flere megawatts for pengene. I alt forventer de, at udbuddet af støtte vil føre til solcelleanlæg på 35 MW. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Energistyrelsen planlægger i sammenhæng med dette udbud et andet udbud, hvor både solcelle- og vindmølleprojekter kan deltage. De forventer at indkalde ansøgninger i starten af efteråret.

Du kan ansøge om støtte og læse om udbudsmaterialet på udbudsportalen.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.