Forsyning og VE SKRIV UD

Energistyrelsen: Ny standard for varmepumper skal sikre energieffektivitet

af: Cecilie Holm Arentoft, 04-12-2019
Salget af større varmepumper, som bruges til at varme helårshuse op med, er i stor vækst - derfor er det vigtigt at energieffektiviseringen sikres. Fotokredit: Colourbox

VE-installatørerne har i disse tider travlt med at opsætte varmepumper i de danske hjem – danskere køber nemlig elektriske varmepumper som aldrig før. Og det er godt nyt for den grønne omstilling. Desværre er det ikke alle installationer, der sikrer den forventede energieffektivitet. Dette gør Energistyrelsen nu op med igennem frivillig standard for varmepumpeinstallationer. Den skal hjælpe forbrugerne med at få det fulde udbytte af deres varmepumpe.

Det skriver Energistyrelsen selv i en pressemeddelelse i dag, som kan læses her

Det er Energistyrelsen, der finansieret den nye standard, som Dansk Standard har udviklet. Standarden skal øge energieffektiviteten af varmepumpeinstallationer. Samtidig kan den bruges som aftalegrundlag mellem forbruger og installatør. For installatøren hjælper standarden med at skabe gennemsigtighed i aftalegrundlaget med kunden. På den måde skabes der øget konkurrence for installatører om at levere høj kvalitet.

Konkret stiller standarden krav til, at installatøren og bygningsejeren i fælleskab planlægger placering og dimensionering af varmepumpen. Desuden forpligter installatøren sig til at følge en kontrolplan, som følges op med en kontrolrapport.

Standarden for installation af varmepumper har fået navnet DS 1150 og kan findes her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.