Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Gratis webinar: Hvordan introduceres DGNB-bæredygtighedsprincipper i et konkret renoveringsprojekt?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-04-2019
Foto: Colorbox

Bliv klogere på bæredygtig bygningsrenovering og på hvordan det certificeres. På webinaret præsenteres en konkret renovering af et ungdomsboligprojekt i Holte. Traditionelle renoveringstemaer gennemgås med fokus på alternative forslag, som har et mere positivt aftryk på miljø, økonomi og sociale aspekter end standardløsninger. Renoveringen er opdelt i en række elementer, som først præsenteres hver for sig med fotos, tegninger og beskrivelse, hvorefter det beskrives hvordan samme element behandles ud fra en bæredygtig tilgang med afsæt i DGNB-systemets kriterier.  

Webinaret, som er det sidste i en række på tre, henvender sig til såvel rådgivere som offentlige og private bygherrer, samt almene boligselskaber. Webinaret præsenteres af Ole Balslev-Olesen og Jørn Borg Nicolaisen fra Kuben Management. Ole har som medstifter og -ejer af energirådgivningsfirmaet Cenergia (nu en del af Kuben Management A/S), mere end 35 års erfaring inden for udvikling af bæredygtige og energiforbedrende løsninger til byggeriet og har DGNB-certificeret et stort antal byggerier. Jørn er byggerådgiver og arbejder til daglig med projektering, byggeledelse og teknisk bygherrerådgivning. Jørn er rådgiver på det renoveringsprojekt, der præsenteres på webinaret. Webinaret live-streames d. 23. maj, 2019 fra kl. 14 og varer cirka tre kvarter.

Dagsorden for webinaret:
Webinarrækken er udformet som led i et EU-projekt med titlen MORE-CONNECT, som Jørn Borg Nicolajsens og Ole Balslev-Olesens kollega Ove Mørck deltager i. Ove Mørck indleder med en kort introduktion af MORE-CONNECT projektet. Herefter følger den trinvise gennemgang af hovedelementerne i renoveringen:

  • Tagudskiftning
  • Facade- og vinduesudskiftning
  • Installationer
  • Sanitet – WC/bad
  • Friarealer
  • Plandisponering

Tilmeld dig webinaret ” Cirkulær økonomi som led i udformning af bæredygtigt byggeri” her:

 

Hvis du vil vide mere

Gratis webinarrække med overordnet tema: Bæredygtighed i byggeriet i praksis.

Energiforum Danmark gennemfører i samarbejde med Kuben Management en webinarrække på i alt tre webinarer i efteråret 2018 og foråret 2019.

Det første webinar fokuserede på livscyklus­vur­deringer af byggeriet og præsenterede en beregningsmetode, der gør det nemt at sammenligne alternative tiltag og udformninger. Næste webinar behandlede principper for bæredygtighed lidt bredere og forklarede, hvad miljømæssig-, social- og økonomisk bæredygtighed konkret indebærer for byer og bygninger, samt så på hvad cirkulær økonomi betyder for DGNB-certificeringen. Endelig præsenterer det tredje webinar den danske bæredygtighedscertificering DGNB-DK ved at gennemgå en konkret energirenovering.

Webinarrækken er gratis og henvender sig til alle, der interesserer sig for bæredygtighed i byggeriet.

Se de tidligere webinarer her:

Livscyklusvurderinger (LCA) – byggebranchens miljøpåvirkning: https://youtu.be/EBl-rnFh3fA

Cirkulær økonomi som led i udformning af bæredygtigt byggeri: https://www.youtube.com/watch?v=TVcUg3ca4O8

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.