Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Gratis webinar: Hvordan introduceres DGNB-bæredygtighedsprincipper i et konkret renoveringsprojekt?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-04-2019
Foto: Colorbox

Bliv klogere på bæredygtig bygningsrenovering og på hvordan det certificeres. På webinaret præsenteres en konkret renovering af et ungdomsboligprojekt i Holte. Traditionelle renoveringstemaer gennemgås med fokus på alternative forslag, som har et mere positivt aftryk på miljø, økonomi og sociale aspekter end standardløsninger. Renoveringen er opdelt i en række elementer, som først præsenteres hver for sig med fotos, tegninger og beskrivelse, hvorefter det beskrives hvordan samme element behandles ud fra en bæredygtig tilgang med afsæt i DGNB-systemets kriterier.  

Webinaret, som er det sidste i en række på tre, henvender sig til såvel rådgivere som offentlige og private bygherrer, samt almene boligselskaber. Webinaret præsenteres af Ole Balslev-Olesen og Jørn Borg Nicolaisen fra Kuben Management. Ole har som medstifter og -ejer af energirådgivningsfirmaet Cenergia (nu en del af Kuben Management A/S), mere end 35 års erfaring inden for udvikling af bæredygtige og energiforbedrende løsninger til byggeriet og har DGNB-certificeret et stort antal byggerier. Jørn er byggerådgiver og arbejder til daglig med projektering, byggeledelse og teknisk bygherrerådgivning. Jørn er rådgiver på det renoveringsprojekt, der præsenteres på webinaret. Webinaret live-streames d. 23. maj, 2019 fra kl. 14 og varer cirka tre kvarter.

Dagsorden for webinaret:
Webinarrækken er udformet som led i et EU-projekt med titlen MORE-CONNECT, som Jørn Borg Nicolajsens og Ole Balslev-Olesens kollega Ove Mørck deltager i. Ove Mørck indleder med en kort introduktion af MORE-CONNECT projektet. Herefter følger den trinvise gennemgang af hovedelementerne i renoveringen:

  • Tagudskiftning
  • Facade- og vinduesudskiftning
  • Installationer
  • Sanitet – WC/bad
  • Friarealer
  • Plandisponering

Tilmeld dig webinaret ” Cirkulær økonomi som led i udformning af bæredygtigt byggeri” her:

 

Hvis du vil vide mere

Gratis webinarrække med overordnet tema: Bæredygtighed i byggeriet i praksis.

Energiforum Danmark gennemfører i samarbejde med Kuben Management en webinarrække på i alt tre webinarer i efteråret 2018 og foråret 2019.

Det første webinar fokuserede på livscyklus­vur­deringer af byggeriet og præsenterede en beregningsmetode, der gør det nemt at sammenligne alternative tiltag og udformninger. Næste webinar behandlede principper for bæredygtighed lidt bredere og forklarede, hvad miljømæssig-, social- og økonomisk bæredygtighed konkret indebærer for byer og bygninger, samt så på hvad cirkulær økonomi betyder for DGNB-certificeringen. Endelig præsenterer det tredje webinar den danske bæredygtighedscertificering DGNB-DK ved at gennemgå en konkret energirenovering.

Webinarrækken er gratis og henvender sig til alle, der interesserer sig for bæredygtighed i byggeriet.

Se de tidligere webinarer her:

Livscyklusvurderinger (LCA) – byggebranchens miljøpåvirkning: https://youtu.be/EBl-rnFh3fA

Cirkulær økonomi som led i udformning af bæredygtigt byggeri: https://www.youtube.com/watch?v=TVcUg3ca4O8

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.