Politik og regler SKRIV UD

Løftet pegefinger fra EU til Danmarks politik for energieffektivisering

af: Rebecca Holck Rosenberg, 20-06-2019
Kilde: EU

Danmark har brug for et ”substantielt øget ambitionsniveau” og ”mere ambitiøse politikker og målsætninger”, når det kommer til politikken for energieffektivisering, mener EU-Kommissionen.

Det skriver Altinget.

Tirsdag skal EU-Kommissionen uddele karakterer til EU-landenes planer for, hvordan de vil nå EU’s klimamål for 2030. Det handler om, at EU skal udlede mindst 40 procent mindre CO2, energiforbruget skal bestå af 32 procent mere VE og energieffektiviteten skal forbedres med 32,5 procent.

Danmark får ti henstillinger i forhold til de danske politikker på området.

Ifølge Altinget er det ikke klart for Kommissionen, hvordan Danmark vil nå en udslipsreduktion på 39 procent i de ikke-kvotebelagte sektorer. Her efterlyser de blandt andet mere omkostningseffektive politikker for byggeriet.

Ambitiøse mål, men hvad er vejen derhen?

Selvom Danmark får ros for et ambitiøst mål om at have minimum 55 procent VE i 2030, mangler Kommissærerne også her oplysninger om, hvordan Danmark skal nå dertil.

Hvis det fra EU’s landes reviderede klimaplaner ser ud til, at EU ikke når klimamålene til 2030, kan EU-landene blive pålagt yderligere klimakrav.

Og lige nu ser det skævt ud, skriver Altinget.

Målet for energieffektivisering ser på samlet EU-plan ud til at ramme et sted mellem 26,5 og 30,7 procent sat op imod et mål på mindst 32,5 procent.

Dog ser det ud til, at EU når målet om en 40 procents CO2-reduktion, og med lidt justeringer kan EU også målet om VE, hvor det lige nu ser ud til at lande et sted mellem 30,4 og 31,9 procent VE af det samlede energiforbrug.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.