Politik og regler SKRIV UD

Markedsdialog om teknologineutrale udbud i 2019

af: Soffi Hildebrand, 13-05-2019
Foto: Colourbox

Energistyrelsen inviterer til markedsdialog om teknologineutrale udbud i 2019, hvor solceller og vindmøller vil konkurrere om at levere mest grøn strøm for pengene.

Efter sommerferien 2019 vil det andet teknologineutrale udbud med solceller og vindmøller blive afholdt. Dette blev besluttet af Regeringen og Dansk Folkeparti i 2017 i en stemmeaftale.

Det første udbud, hvor solceller og vindmøller konkurrerede med hinanden om den laveste støttepris, har sikret en udbygning af vedvarende energi til historisk lave priser. Gennemsnittet af de vindende pristillæg var 2,27 øre/kWh, hvilket var seks gange lavere end pristillægget i den tidligere støtteordning.

Derfor inviterer Energistyrelsen nu til skriftlige kommentarer og spørgsmål til udkast til udbudsbetingelser for det kommende teknologineutrale udbud i 2019.

Du kan læse mere om udkast til udkastbetingelserne på Energistyrelsens hjemmeside. Du kan sende kommentarer eller spørgsmål til udkastet her. Energistyrelsen vil offentliggøre deres svar på spørgsmål og kommentarer på deres hjemmeside ultimo juni 2019.

Kilde: Energistyrelsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.