Politik og regler SKRIV UD

Ny grøn regnemodel til Finansministeriet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-10-2019
Foto: Colorbox

Et forskerhold med økonomiprofessor og tidligere formand for Klimarådet Peder Birch Sørensen i spidsen, arbejder på højtryk med en ny grøn regnemodel til Finansministeriet. Modellen kan starte en ny æra i Finansministeriet. Det udtaler Peder Birch Sørensen til Altinget.dk:

"Hvis vi kommer i mål med det, vi har sat som ambition – og det skal vi – så får vi en model, der omfatter flere aspekter af miljø og klima, end jeg har set noget sted før. Modellen kan potentielt starte en ny æra i brugen af modeller i den økonomisk-politiske planlægning,"

I følge Altinget.dk er modellen færdig om to år, og ambitionen med modellen er, at den skal kunne regne begge veje, dvs. at den både skal kunne regne på klima- og miljøeffekter af den førte økonomiske politik, men også  skal kunne vurdere hvordan økonomien påvirkes af den grønne politik.

Peder Birch Sørensen forklarer til Altinget. dk:

"Hvis man eksempelvis har et forløb, hvor det ikke ser ud til, at man når de miljø- og klimamål, man har sat, så kan modellen bruges til at beregne, hvilke indgreb der skal til, for at man når målene, og hvordan de vil påvirke de forskellige dele af økonomien".

Der er afsat 55 millioner kroner til udvikling af nye regnemodeller i finanslovsforslaget, hvoraf den grønne regnemodel er en af dem, arbejdet med den grønne regnemodel støttes desuden af Carlsbergfondet og KR fonden.

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.