Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Ny løsning fra Vitani skaber energibesparelser og en hurtigere grøn omstilling

af: Soffi Hildebrand, 11-09-2019
Grafik: Vitani

Vitani Building Control er indstillet til Energiforum Danmarks Innovationspris med deres nye koncept, der kombinerer IoT-data, kunstig intelligens og digital twin algoritmer i en samlet datadreven forretningsmodel. Systemet giver besparelser på varmeregningen, skaber bedre indeklima og bidrager til den grønne omstilling.

Vitanis nye koncept, Al-styret indeklima, kombinerer velafprøvede IoT-sensorer med kunstig intelligens i skyen, og herigennem er det muligt at opnå besparelser på mindst 10 til 15 procent af varmeregningen, samt skabe et bedre indeklima i bygningen – uden store økonomiske investeringer.

Den selvlærende kunstige intelligens skaber en digital tvilling i skyen, som sammenfatter lokale vejrprognoser med bygningens reaktioner. Der tages hermed højde for den klimamæssige påvirkning på bygningens klimaskal, vinduesplaceringer og areal. Efterhånden som den kunstige intelligens lærer bygningens termiske kapacitet at kende over tid, vil bygningens energiforbrug kunne reduceres med 15 til 30 procent, og i nogle tilfælde mere.

Systemet kan også kobles op på energipriser og emissionstal, hvor enten energieffektivitet eller grønne energikilder prioriteres. Hvis bæredygtige energikilder vægtes, når den grønne energi er til rådighed, bidrager løsningen til det stigende krav om energifleksibilitet i den danske energiinfrastruktur.

Vitani anvender Omega platformen til at dokumentere bygningens energibesparelser, økonomiske gevinster, reducerede emissioner samt det målte indeklima, når bygningen er i brug. Alle opsamlede data om bygningen kan nemt deles med andre fagområder for endnu bedre bygningsdrift.

Du kan læse mere om priser, målgrupper her

Og læse mere om systemets bidrag til den grønne omstilling her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.