Klima og ressourcer SKRIV UD

Ny skybrudspark bringer den vilde natur til Sydhavnen

af: Rebecca Holck Rosenberg, 29-05-2019
Kilde: Kontraframe

En midterrabat med smukke gamle træer er forvandlet til et innovativt byrum med otte bassiner, der kan rumme 1500 m3 regnvand.

Når det regner, forsinker bassinerne regnvandet, så kloakkerne ikke løber over. Når det er tørt, åbner de op for et væld af aktiviteter.

Sådan beskrives et nyt færdigt projekt i en pressemeddelelse fra 1:1 Landskab.

Det er netop virksomheden 1:1 Landskab som har designet et byrum, der kan håndtere voldsomme mængder regnvand og fungere som en rekreativ park for beboerne i Scandiagade i Sydhavnen.

Naturen får frit løb i forsøgshave

1:1 Landskab har lagt vægt på at få så mange planter ind i byrummet som muligt for at give en bedre bynatur. Mere end 120 forskellige planter er plantet for at skabe de bedste betingelser for insekter og sommerfugle.

Derudover har de anlagt en indhegnet forsøgshave, hvor naturen får lov til at udfolde sig frit uden menneskelig indblanding.

– Vi ønsker at bruge bassinet som en forsøgshave, der skal give viden om, hvordan naturen opfører sig inde i byen, hvis den ikke bliver styret, siger partner i 1:1 Landskab Jacob Kamp.

På den måde kan både folkeskoleelever og forskere få et indblik i, hvordan naturen opfører sig i byen, når der ikke er mennesker involveret.

Borgerne bestemte indholdet

I designet af byrummet har borgerne i København været en aktiv del. Landskab 1:1 har samarbejdet med Nueva om borgerinddragelsen, og det har givet udslag i otte forskellige bassiner.

Beboerne i København har altså selv fået medbestemmelse i, hvad bassinerne skal indeholde, og det er blandt andet blevet til en miniature skovlegeplads, nyttehaver og et strandbassin med hængekøje.

Scandiagade indvies tirsdag d. 4. juni kl. 16.30-18 af fungerende Teknik-og Miljøborgmester Karina Vestergård Madsen.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.