Inspiration SKRIV UD

Nyt overskudsvarmeprojekt i Horsens kan give varme til 3.300 husstande

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-03-2019
Foto: Colorbox

Mens politikerne forsøger at skabe regler, der fremmer brugen af overskudsvarme i stedet for at hindre den, samarbejder Hamlet Protein og Fjernvarme Horsens, allerede nu, om et nyt stort overskudsvarmeprojekt, der kan forsyne op til 3.300 husstande.

Fjernvarme Horsens og Hamlet Protein har indgået en aftale om at udnytte overskudsvarmen, som allerede fra første år vil være i størrelsesordenen 70.000 MWh.

Det svarer til forbruget for ca. 3.300 husstande, og i takt med, at fjernvarmenettet i Horsens bliver udbygget de kommende år, kan mængden stige, så endnu flere lokale familier får glæde af overskudsvarmen.

Aftalen indebærer, at Fjernvarme Horsens i løbet af 2019 opfører Danmarks hidtil største varmepumpeanlæg ved virksomheden på Saturnvej i det sydlige Horsens. Anlægget får en maksimal effekt på 12 MW, og Fjernvarme Horsens skal stå for den daglige drift.

Læs evt. mere her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.