Klima og ressourcer SKRIV UD

Nyt værktøj giver overblik og bedre samarbejder

af: Soffi Hildebrand, 09-05-2019
Foto: Colourbox

Det er nu muligt at skabe overblik over CO2-udledningen for flere kommuner samtidig gennem et nyt værktøj. Det gør det lettere at samarbejde på tværs af kommunegrænser.

Værktøjet er en ny klyngefunktion i Energistyrelsens Energi og CO2-regnskab, som gør det muligt at indsamle data fra flere kommuner på samme tid. Det gør det lettere for både kommuner og regioner at holde overblik over den samlede CO2-udledning, og frigøre ressourcer til at reducere CO2-udledningen yderligere.

- Region Hovedstaden har en afgørende rolle, når det kommer til klimaindsatsen i hovedstadsområdet. Vi bidrager til at koordinere og følge op på, at omstillingen bevæger sig i den rigtige retning og med det rette tempo, fortæller Kim Rockhill, formand for miljø- og klimaudvalget i Region Hovedstaden, der sammen med Viegand Maagøe og Gate 21 har udviklet funktionen i Energi og CO2-regnskabet, og fortsætter:

- Det er en rolle, vi gerne påtager os, men det kræver, at der er et solidt datagrundlag – og i dag tager vi et skridt fremad med det.

Mere tværkommunalt energisamarbejde
Region Hovedstaden har finansieret det nye værktøj, for således bedre at kunne følge med i CO2-udledningen. I en årrække har regionen arbejdet med at understøtte tværkommunal strategisk energiplanlægning. Her er der behov for at kunne følge med i udviklingen af indsatsen. 

Omstillingen af energi- og transportsystemet er en stor og kompleks opgave, som kræver at flere aktører samarbejder på tværs, og her er monitorering af udviklingen et essentielt redskab.

Både regioner og kommuner kan få glæde af værktøjet. Det viser projektet ”Energi på Tværs”, som er et samarbejde mellem 33 kommuner. Her arbejdes der med strategisk energiplanlægning:

- Vi har brugt Energi- og CO2-regnskabet til at udvikle basisårsregnskabet, og det nye værktøj gør det nemmere at følge udviklingen fra år til år, siger Anders Hasselager, seniorprojektleder i Gate 21 og sekretariatsleder for Energi på Tværs.

Læs mere om værktøjet her.

Kilde: Region Hovedstaden

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.