Energibesparelser SKRIV UD

Pressemeddelelse: Hver tredje danske boligejer finder ikke egen energioptimering relevant

af: Pressemeddelelse, Schneider Electric, 13-12-2019
Fotokredit: Schneider Electric

En række miljøeksperter peger på danskernes hjem som en af vejene til at nå regeringens ambition om en CO2-reduktion på 70 procent i 2030. Det harmonerer dårligt med danske boligejeres syn på området.

Den 11. december 2019
– Regeringens nye klimalov sigter imod en reduktion på 70 procent i udledningen af CO2 inden 2030. I den forbindelse har en række miljøeksperter peget på, at målet skal nås via henholdsvis en grøn omstilling på transportområdet, flere vindmøller og en større grad af energioptimering i danskernes private hjem.

Sidstnævnte harmonerer imidlertid dårligt med nyeste viden om danske boligejeres fokus på netop energioptimering i hjemmet. Således viser en spørgeskemaundersøgelse fra 2019 foretaget af analysebureauet YouGov og Schneider Electric, at 29 procent af danskerne ikke finder energioptimering i hjemmet relevant. Desuden svarer 33 procent af danskerne, at de ”i nogen grad” finder egen energioptimering relevant, mens 31 procent svarer positivt på relevansen af energioptimering i eget hjem.

Det er tal, der bekymrer Thomas Andersen, Vice President i Schneider Electric Danmark, som er global specialist i energioptimering og initiativtager til spørgeskemaundersøgelsen.

”Vi ved, at bygninger står for omkring 40 procent af det samlede energiforbrug i EU. Derfor har vores private hjem et enormt potentiale i forhold til at nedbringe CO2-udledningen og dermed at reducere vores klimaaftryk markant. Der er absolut ingen grund til udelukkende at vente på politiske beslutninger, når det handler om at nå i mål. Både virksomheder og private kan i høj grad gøre en forskel, og det private hjem er et oplagt sted at starte,” siger Thomas Andersen.

Han peger blandt andet på muligheden for at skifte til LED-belysning, at udskifte vinduer og døre til mere energirigtige modeller og at foretage efterisolering af huset.

”Min oplevelse er, at danskerne generelt mangler viden på området, og derudover lyder nogle af tiltagene måske både dyre og besværlige. Men faktisk er mange af løsningerne meget lavpraktiske og en ret simpel måde at gøre både miljøet og sin egen økonomi en stor tjeneste,” siger Thomas Andersen,

Af de simple, men også oversete løsninger nævner han blandt andet automatisk lys- og varmestyring, hvor der bliver slukket for lyset og skruet ned for varmen på diverse prædefinerede tidspunkter, eller når ingen er til stede i lokalerne. Et tiltag der blandt andet kan have stor betydning for varmeregningen, idet undersøgelser viser, at varmeforbruget bliver sænket med hele 7 procent, hver gang temperaturen i et rum bliver sænket med blot én grad.

Ligeledes peger Thomas Andersen på, at visualisering af energiforbruget i hjemmet kan sænke forbruget mærkbart. Her kan forbrugerne via en app løbende få en reminder om, hvilke energimæssige og økonomiske konsekvenser deres adfærd har.

Det svarer danske boligejere på spørgsmålet ”I hvilken grad anser du energioptimering i dit private hjem som relevant for dig?”  

Slet ikke   6 procent 
I mindre grad 23 procent
I nogen grad  33 procent
I høj grad  20 procent
I meget høj grad  15 procent 
Ved ikke  3 procent 


Om undersøgelsen
Undersøgelsen er udarbejdet af YouGov på vegne af Schneider Electric Danmark. Den omfatter et repræsentativt udsnit af den danske befolkning med enten en andels- eller ejerbolig og i alderen 18+. Spørgeskemaundersøgelsen omfatter i alt 1.201 respondenter, som er tilfældigt udvalgt på tværs af blandt andet køn, alder og geografi, således at undersøgelsen afspejler befolkningssammensætningen på disse parametre.

Om Schneider Electric: 
Schneider Electric er ledende specialist for den digitale udvikling af energihåndtering og automation i hjem, byggeri, datacentre, infrastruktur og industri. Fordelt på over 100 lande er Schneider Electric førende inden for energihåndtering - mellemspænding, lavspænding, pålidelig spændingsforsyning og automationssystemer.

Vi tilbyder integrerede løsninger, som effektivt kombinerer energi, automation og software. I vores globale økosystem samarbejder vi på vores åbne platform med et stort netværk af partnere, systemintegratorer og udviklere for at levere realtidskontrol og optimale løsninger. Vi tror på, at fantastiske medarbejdere og partnere gør Schneider Electric til en fantastisk virksomhed. Vores forpligtelse til innovation, mangfoldighed og bæredygtighed sikrer, at Life Is On til alle, overalt, altid.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.