Forsyning og VE SKRIV UD

Rekordår for solenergi i 2018

af: Rebecca Holck Rosenberg, 08-01-2019
Kilde: Colourbox

I 2018 satte solenergi rekord. Produktionen af energi fra solceller udgjorde således 961 GWh i 2018, hvilket svarer til 2,8 pct. af energiforbruget.

Det skriver Dansk Energi.

Sammenlignet med året før er solenergien kraftigt steget. I 2017 lå elproduktionen fra solceller på 768 GWh. Det betyder altså, at der var 25 pct. mere solenergi i 2018 i forhold til 2017.

Den større solenergi hænger især sammen med de mange skyfrie solskinstimer, som vi havde over sommeren i 2018. Alene i maj, juni og juli 2018 blev der produceret 40 pct. mere solenergi sammenlignet med de samme måneder i 2017.

Vedvarende energi trods vindstille sommer

Sommeren bød også på en vindstille periode, som satte vindmøllerne på bænken. I juli 2018 blev der derfor produceret 60 pct. mindre strøm fra vindmøller sammenlignet med juli 2017.

På trods af et rekordår for energiproduktionen fra de danske solceller kunne solenergien ikke erstatte den manglende vindenergi.

Strømmen er derfor over sommeren især hentet fra nabolandene, men det har ifølge Dansk Energi ikke kostet os vedvarende energi.

– I mangel på snurrende vindmøller i sommeren, har vi brugt vedvarende energi fra vores nabolande i stedet. Udvekslingen af elektricitet mellem os og vores nabolande er netop det, der sikrer, at strømmen kan forblive grøn, selv når vinden ikke blæser så meget herhjemme, siger seniorøkonom i Dansk Energi Torsten Hasforth til Dansk Energi.

Stadig stor del vindenergi

Selvom den varme sommer bremsede vindenergien har 2018 alligevel været det tredjebedste år for vindenergi til dato. Vindenergi dækkede 40,8 pct. af energiforbruget i 2018.

– 2018 satte endnu engang en tyk streg under, at den strøm, som flyder ud af stikkontakten, bliver stadig grønnere, siger Torsten Hasforth til Dansk Energi.

I 2018 udledte energiforbruget alligevel en smule mere CO2 i forhold til 2017. Elforbruget udledte 208 g CO2 per. kWh i 2018.

Kilde: Dansk Energi

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.