SKRIV UD

Roskilde Kommune eksperimenterer med genanvendelse af beton

af: Rebecca Holck Rosenberg, 08-02-2019
Kilde: Roskilde Kommune

I bydelen Musicon tæt på Roskilde centrum starter Roskilde Kommune et projekt med genanvendelse af beton.

Formålet er at udvikle måleværktøjer, som kan bruges af alle kommuner, regioner og store private bygherrer, når projektet er afsluttet om seks måneder.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Projektet er samarbejde mellem Roskilde Kommune og eksterne partnere, herunder DTU Link på Risø, som ligger seks kilometer nord for Roskilde.

Roskilde Kommune har desuden fået bevilliget 720.000 kr. af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til projektet.

Musicon som et beton-labratorium

Bydelen Musicon er bygget i et tidligere industrikvarter. Det præger flere af bygningerne, som er bygget af beton. De skal nu rives ned for at gøre plads til nybyggeri på pladsen.

– Det er tanken, at betonen, som bliver dikteret genanvendt, skal bruges i det nye byggeri på samme lokalitet, så vi sparer mest mulig transport. Det prøver vi i det små på Musicon, som vi bruger som laboratorium, siger Klaus Kellermann, arkitekt og bygherrerådgiver i Roskilde Kommune til Dagbladet Roskilde.

– Vi skal se, hvordan den lokale genanvendelse virker. Fx skal vi knuse betonen lokalt. I første omgang og som et pilotprojekt er det meningen, at alle fundamenter i de genbrugsstationer, der skal bygges på Musicon, skal være støbt af materialer, som allerede findes i bydelen, fortsætter han.

Roskilde Kommune har en handlingsplan for udviklingen af byområdet Musicon, der skal være færdigudviklet om 5-10 år, som blandt andet fokuserer på bæredygtighed.

Kilder: sn.dk, Roskilde Kommune

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.