Inspiration SKRIV UD

Seks nye initiativer skal styrke eksport af dansk grøn energiteknologi

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 29-11-2019
Foto: Colorbox

Som en del af Energiaftalen blev der afsat i alt 45,6 millioner kroner til en tilskudspulje til at styrke eksportindsatsen af dansk energiteknologi. Første ansøgningsrunde er nu afsluttet, og private og offentlige virksomheder søgte sammen om mere end 15 mio. kr. Der var i alt afsat 5,1 mio. kr. Det vidner om en stor interesse fra både virksomheder og myndigheder i at samarbejde for at udbrede dansk grøn ekspertise og herigennem styrke danske eksportmuligheder.

Puljen har vakt meget interesse, hvilket er lovende for en fremtid med Danmark i spidsen for den globale grønne omstilling. Jeg er spændt på, at se, hvordan projekterne vil udvikle sig, og hvilke muligheder de vil medføre,” siger Kristoffer Böttzauw, Direktør for Energistyrelsen.

Vinderprojekterne fokuserer på at udforske nye eksportmuligheder ved at sætte den danske ekspertise i spil i pilotprojekter, markedsanalyser eller til at øge synergier mellem udenlandske og danske virksomheder.

De seks projekter vil understøtte Danmarks kernekompetencer inden for fjernvarme, havvind, energieffektivitet og biogas over hele verden – fra USA til Spanien, Tyskland og Storbritannien, og videre til Kina og Sydkorea.

Puljen vil for eksempel støtte et samarbejde mellem Danish Board of District Heating og AffaldVarme Aarhus til at hjælpe med udviklingen af store fjernvarmeprojekter i England og Skotland – en teknologi, som giver grønnere og billigere energi, og hvor danske virksomheder er verdensførende. Mange hjem i England og Skotland har ikke råd til at holde varmen, så derfor er en effektiv varmeforsyning vigtig.

Gennem et mentor-forløb mellem ansatte i danske og britiske forsyningsvirksomheder, vil de danske virksomheder præsentere løsninger fra den danske fjernvarme-model, som kan inspirere til, at fjernvarmeprojekter i Storbritannien udvikles hurtigere og bedre. Udover vidensoverførsel fra Danmark, vil projektet også fokusere på vidensdeling mellem de byer i England og Skotland, der deltager i projektet, og andre interesserede byer. På den måde får omsætningen af danske løsninger til en britisk kontekst større rækkevidde.

Den næste runde ansøgninger vil indkaldes i 2020, hvor 8,1 mio. kr. vil være tilgængelige som støtte.

For mere information kontakt: eksporttilskud@ens.dk

Om tilskudspuljen 

Energiaftalen afsætter i alt 174 mio. kr. i perioden 2019-2024 for at løfte eksportfremmeindsatsen på energiområdet. Der afsættes i udgangspunktet 5,1 mio. kr. i 2019 og 8,1 mio. kr. årligt i 2020-2024 (samlet 45,6 mio. kr.) til en tilskudspulje til fremme af eksportindsatsen. Formålet med puljen er at bidrage til øget eksport af dansk energiteknologi gennem udbygning af Danmarks myndighedssamarbejde på fremtidige vækstmarkeder via offentlig-private samarbejder.

 

Læs mere om puljen her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.