Inspiration SKRIV UD

Sommerlæsningen er reddet

af: Soffi Hildebrand, 26-07-2019
Foto: Colourbox

Vi har fundet de tre mest læste artikler i Energiforum Danmarks digitale magasiner i 2019, som vi håber, at du vil nyde i sommervarmen.

De mest læste artikler omhandler Energistyrelsens samarbejde med 48 forskellige kommuner, Odense Universitetshospital i Nyborg, som både har forbedret indeklimaet og opnået energibesparelser og endelig en større forståelse for energiledelse.

Læs eller genlæs artiklerne her.

Succesfuldt samarbejde mellem Energistyrelsen og kommuner

Energistyrelsen har gennem deres rådgivningstjeneste samarbejdet med 48 kommuner siden 2016 med målet om at give uvildig rådgivning til private borgere om energirenovering og øvrige besparelser i hjemmet. Det har haft stor succes og resulteret i mere end 100 lokale arrangementer og borgermøder.

Energistyrelsen anvender flere kanaler til at komme i kontakt med borgerne fx via hjemmesiden SparEnergi.dk, dog har samarbejdet med kommunerne sikret en større kontakt med borgere, hvilket har resulteret i flere energibesparelser.

Grundet den store kontaktflade med borgere har rådgivere haft mulighed for at udvikle modeller til bedre rådgivning fremadrettet. Fx har man gennem antropologisk arbejde inddelt borgere i forskellige personaer, hvilket fremtidigt set gør det muligt at målrette rådgivningen yderligere.

Godt indeklima og energibesparelser går hånd i hånd

Odense Universitetshospital i Nyborg har formået at forbedre indeklimaet til fordel for patienter, pårørende og personale, og har samtidig minimeret deres energispil ved at udnytte hospitalets bygningsstyringssystem.

Odense Universitetshospital har fået installeret Schneider Electrics målingsværktøj EcoStruxureTM Building Advisor, som gør det muligt at overvåge og analysere hospitalets CTS anlæg 24 timer i døgnet. Det har gjort det muligt at identificere afvigelser i forhold til energi, komfort og vedligeholdelse.

Energiledelse sikrer at vi arbejder mod ”et fælles og synligt mål”

Energiledelse sikrer en rød tråd mellem virksomhedens traditionelle forretning, væsentlige interessenter herunder også kunderne. Topledelsen skal dog tage ejerskab over deres forretning og sikre at alle i organisationen sigter mod et fælles mål.

Den internationale standard for energiledelse er certificeringen ISO 50.001, som definerer et energiledelsessystem, der hjælper virksomhederne med at forbruge energi mere effektivt via en konstant forbedring af deres energipræsentation og forbrug samt en højere energieffektivitet.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.