Forsyning og VE SKRIV UD

Stort fald i kulforbruget de første ni måneder af 2019

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 21-11-2019
Foto: Colorbox

Det faktiske energiforbrug faldt i 1.-3. kvartal 2019 med 2,7 pct. i forhold til samme periode året før. Forbruget af kul og naturgas faldt med henholdsvis 41,5 pct. og 6,3 pct. i de første ni måneder af 2019, mens forbruget af olie og vedvarende energi steg med henholdsvis 2,8 pct. og 1,5 pct.

Faldet i energiforbrug skyldes bl.a. lidt varmere vejr i 1.-3. kvartal 2019 sammenlignet med 1.-3. kvartal sidste år. I de første ni måneder af 2019 var der således 3,7 pct. færre graddage sammenlignet med samme periode året før. Samtidig var vindkraftproduktionen 19,9 pct. højere i denne periode sammenlignet med samme periode i 2018, dels på grund af øget kapacitet og dels på grund af bedre vindforhold. Stigningen i vindkraftproduktionen bidrager til et fald i det samlede energiforbrug, da vindkraftanlæg producerer strøm uden tab af brugbar energi, mens el produceret på termiske kraftværker (med kul, gas og biomasse) også afstedkommer et konverteringstab.

Danmark havde en nettoimport af el i de første ni måneder af 2019 på 16,9 PJ, svarende til 18,7 pct. af den samlede danske elforsyning. Når der korrigeres for brændselsforbrug ved udenrigshandel med elektricitet, var energiforbruget 2,4 pct. lavere i 1.-3. kvartal 2019 i forhold til samme periode året før.

Læs evt. mere her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.