Forsyning og VE SKRIV UD

Vindmøller og solceller i konkurrence om at lave mest grøn energi

af: Cecilie Holm Arentoft, 03-10-2019
Fotokredit: Colourbox

I fredags åbnede Energistyrelsen op for dette års teknologineutrale udbud, hvor vindmøller og solceller åbent konkurrerer på lige fod med hinanden om støtte. Fristen for at afgive tilbud er d. 27. november 2019.

Dette fremgår af en pressemeddelelse på Energistyrelsens hjemmeside.

Indførelsen af det teknologineutrale udbud blev besluttet i efteråret 2017 af den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti med formålet om lade de grønne energiproducenter konkurrere om støtten, så Danmark fortsat kan være et foregangsland for udvikling af fremtiden vindteknologi. Der blev afsat sammenlagt ca. 1 mia. kr. til at gennemføre de årlige udbud i 2018 og 2019 til de projektudviklere som kunne levere mest grøn strøm.

Sidste års teknologineutrale udbud kunne mildest talt siges at være en succes med et rekordlavt støtteniveau til landvindmøller og solceller. Udbuddet var en nyskabelse, der sikrede en udbygning af vedvarende energi i Danmark til historisk lave priser.

Det vægtede gennemsnit af de vindende pristillæg i sidste års udbud var 2,27 øre/kWh, hvilket var hele 6 gange lavere end pristillægget i den tidligere gældende støtteordning, hvilket lå på 25 ører.

I år er det blevet besluttet, at der skal afsættes 258 mio. kr. til det teknologineutrale udbud. Der har tidligere været afsat 597 mio. kr. (2019-priser) til udbuddet i 2019, og der vil således blive frigivet 339 mio. kr. til andre formål indenfor grøn omstilling. Hvor budloftet i 2018 var 13 øre/kWh, anvendes denne gang et budloft på 6 øre/kWh.

Man kan læse mere om det teknologineutrale udbud på Energistyrelsens hjemmeside her.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.