Klima og ressourcer SKRIV UD

139 erhvervsfolk, forskere og politikere retter klimaappel til regeringen

af: Cecilie Holm Arentoft, 06-10-2020
Klimademonstration foran Christiansborg tidligere i dag i anledning af Folketingets åbningsdag. Fotokredit: Folkets Klimamarch

139 fremtrædende personer fra erhvervslivet, forskningsverdenen, civilsamfundet og politik har på Informations initiativ underskrevet en klimaappel til regeringen og Folketinget. De advarer om, at tiden er ved at løbe ud. Du kan støtte appellen ved at underskrive her.

139 fremtrædende personer beder i en fælles appel Regeringen og Folketinget om at udvise større handlekraft på klimaområdet.

Det skriver dagbladet Information, der også er initiativtager til appellen. 

Underskriverne af appellen tæller blandt andre Henrik Poulsen, direktør i Ørsted, Peter Birch Sørensen, økonomiprofessor, Connie Hedegaard, tidligere EU-kommissær og formand for tænketanken Concito, Mads Nipper, CEO i Grundfos, Mogens Lykketoft, fhv. finansminister og formand for FN’s Generalforsamling, Kim Fausing, CEO i Danfoss, Stefan Hermann, rektor på Københavns Professionshøjskole, Anders Vad Dons, CEO i Deloitte, samt Anders Eldrup, bestyrelsesformand og formand for regeringens elbilkommission.

Opråbet kommer som led i Folketingets åbningsdag i dag den første tirsdag i oktober. Appellen indleder med, at »verden står i en kritisk situation præget af gentagne temperaturrekorder, accelererende afsmeltning af verdens ismasser, ødelæggende brande over oversvømmelser«.

»Vi, der underskriver denne appel til regering og folketing, er bekymrede for, at manglende erkendelse af situationens alvor fører til, at vi gør for lidt for sent for at bremse klimakrisen,« lyder det.

Klimahandling nu

Underskriverne bakker op om, at politikerne har gjort det til lov, at Danmark skal CO2-reducere med 70 procent i 2030, men er kritiske overfor den mangel på handling, der er fulgt efter.

Appellen kritiserer den store tiltro til ” fremtidig teknologisk udvikling”, som regeringen sætter sin lid til, og mener at der blandt andet er brug for en grøn skattereform med »CO2-afgifter på markant højere niveau end det, regeringen har signaleret vilje til«.

Underskriverne efterlyser »nationalt lederskab, der matcher det, statsministeren og regeringen har udvist under coronakrisen«

»Vi appellerer til regeringen og Folketinget om at leve op til egne løfter og befolkningens forventninger om lederskab i klimaets og fremtidens tjeneste,« står der.

»Den grønne omstilling er Danmarks enestående chance for at skabe en ny og bæredygtig velfærdsmodel. Men tiden er knap. Lad ikke muligheden glide os af hænde,« afslutter de.

Appellen bliver overrakt til klimaminister Dan Jørgensen (S) i dag.

Appel for klimaet

Bland dig i debatten med hashtagget #klimaappel. Og hvis du personligt vil støtte appellen til Regeringen og Folketinget, kan du skrive under her på:

https://www.skrivunder.net/klimaappel_til_regeringen_og_folketinget

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.