SKRIV UD

I HØRING: Bekendtgørelse om ladestandere til elbiler

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-01-2020
Foto: Colorbox

Bekendtgørelse der stiller krav om etablering af ladestandere til elbiler i forbindelse med byggerier med parkeringspladser, blev sendt i høring kort før jul.

Med bekendtgørelsen foreslås det at indføre følgende krav til henholdsvis eksisterende bygninger, ombygninger og nybyggerier:

- Eksisterende bygninger, der ikke er beboelsesbygninger med mere end 20 parkeringspladser: Etablering af mindst 1 ladestander.
- Større ombygninger af beboelsesbygninger med mere end 10 parkeringspladser: Forberedelse til ladestandere på alle parkeringspladser.
- Større ombygninger af bygninger, der ikke er beboelsesbygninger, med mere end 10 parkeringspladser: Etablering af mindst 1 ladestander og forberedelse af mindst hver femte parkeringsplads.
- Nybyggeri af beboelsesbygninger med mere end 10 parkeringspladser: Forberedelse af alle parkeringspladser til ladestandere.
- Nybyggeri af bygninger, der ikke er beboelsesbygninger, med mere end 10 parkeringspladser: Etablering af mindst 1 ladestander og forberedelse på mindst hver femte parkeringsplads.

Der vil være en række undtagelser for dette krav, bl.a. hvis omkosterningerne til etablering af aldestandere overstiger 7 pct. af den samlede omkostninger til ombygningen.

Du kan se høringsmaterialet her.

Der er høringsfrist 20. januar og er der kommentarer til Energiforum Danmarks eventuelle høringssvar, så hører vi gerne om det, dog seneste 16. januar

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.