Politik og regler SKRIV UD

KL: Suspender anlægsloftet

af: Dorte Nørregaard Larsen, 29-05-2020
Foto: KL

Suspender anlægsloftet også i 2021 og lad kommunerne bidrage til ordrebøgerne sådan skriver KLs formand Jacob Bundsgaard i et debatindlæg 25. maj på KLs hjemmeside.

Debatindlægget er en opvarmning til forhandlingerne om kommunernes økonomi og Jacob Bundsgaard skriver videre:

Ingen ved endnu, hvor dyb eller langvarig coronakrisen bliver, men den vil forventeligt sætte mærkbare spor i dansk økonomi i de kommende år. Der vil derfor være behov for også i 2021 at holde hånden under dansk økonomi og føre en ekspansiv finanspolitik. Offentlige investeringer i bygninger og infrastruktur har en stor aktivitetseffekt på økonomien og er en af de bedste måder at holde hånden under arbejdsmarkedet på.

Derfor bør regeringen også suspendere anlægsloftet i 2021. Det er et af hovedtemaerne, når KL’s næstformand Martin Damm og jeg i disse uger forhandler med finansminister Nicolai Wammen om kommunernes økonomi.

Opbakning på Christiansborg

I følge Altinget.dk får den ide opbakning på Christiansborg, fx. udtaler Troels Lund Poulsen fra Venstre til Altinget.dk:

”Der er meget, der taler for, at man forlænger suspensionen af anlægsloftet ind i 2021. Under hvilke vilkår det så skal være, det må man overveje,” siger Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen.

I følge Altinget. dk mener han ikke nødvendigvis, at det bør ske som en ”generel suspension”.

”Men 2020 og 2021 er helt ekstraordinære år. Og derfor skal man give kommunerne en større grad af frihed,” siger Troels Lund Poulsen.

Også SF er i følge Altinget.dk positive, men de mener at det skal ske med et grønt tvist:

”Vi stiller samtidig krav om, at suspenderingen er bundet op på, at kommunerne skal lave grønne investeringer og energirenoveringer, så vi også skubber på den grønne omstilling,” siger SF’s finansordfører, Jacob Mark til Altinget.dk.

I Energiforum Danmark ser vi frem til en masse grønne investeringer i kommunerne både i 2020, 2021 og fremover.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.