Klima og ressourcer SKRIV UD

Ny rapport: Der er 290.000 årsværk i grøn omstilling

af: Dorte Nørregaard Larsen, 18-11-2020
Foto: Colorbox

Dansk Energi har netop udgivet en ny rapport, der sætter fokus på beskæftigelseseffekterne af de nødvendige investeringer i den grønne omstilling. Og på hvordan det sikres, at den nødvendige arbejdskraft med de rette kvalifikationer og kompetencer er til rådighed. Det er en afgørende forudsætning for, at omstillingen kan finde sted, og det bindende 2030-mål kan nås.

Dansk Energi skriver på deres hjemmeside: Rapporten viser, at der i fremtiden særligt vil blive efterspørgsel på smede, elektrikere, VVS’ere og ikke-faglærte med de rette kompetencer. De skal løse konkrete opgaver som bl.a. installation af vindmøller, opsætning af ladestandere til elbiler, udskiftning af olie- og naturgasfyr til varmepumper.

Og Dansk Energi skriver videre: Målet med denne rapport er at inspirere og invitere til dialog om, hvordan vi sikrer en arbejdsstyrke af et tilstrækkeligt omfang og med de rette kvalifikationer og kompetencer, så flest mulige danskere bliver del af den beskæftigelse, der følger af 70 pct.-målsætningen.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.