Politik og regler SKRIV UD

Otte nye initiativer skal styrke eksport af dansk grøn energiteknologi

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 02-12-2020
Foto: Colorbox

Energistyrelsen har givet tilsagn om 6,2 millioner kroner i tilskud til otte projekter. Fx støtter puljen udvikling af store fjernvarmeprojekter i Tyskland og Nederlandene. Projekterne fremmer den danske energieksportindsats gennem udbygning af Danmarks myndighedssamarbejde på fremtidige vækstmarkeder via offentlig-private samarbejder.

Som en del af Energiaftalen i 2018 blev der afsat midler til en tilskudspulje, som skal styrke eksportindsatsen af dansk energiteknologi. Ansøgningsrunden for 2020 er nu afsluttet, og private og offentlige virksomheder søgte sammen om mere end 19 mio. kr. Der var i alt afsat 6,2 mio. kr. Det vidner om en stor interesse fra både virksomheder og myndigheder i at samarbejde om at udbrede dansk grøn ekspertise og herigennem styrke danske eksportmuligheder.

Vinderprojekterne fokuserer på at udforske nye eksportmuligheder ved at sætte den danske ekspertise i spil i pilotprojekter, markedsanalyser, virksomhedsalliancer samt gennem styrkelse af myndighedssamarbejder på energiområdet. De otte projekter vil understøtte Danmarks kernekompetencer inden for blandt andet fjernvarme og energieffektivisering over hele verden – fra USA og Canada til Tyskland, Nederlandene og videre til Egypten og Kina.

Puljen støtter blandt andet et samarbejde mellem Erhverv Norddanmark og offentlige nøgleaktører i Los Angeles, som har vedtaget ambitiøse klimamål og massive investeringer i grøn energiomstilling. Projektet skal styrke danske små og mellemstore energivirksomheders eksportmuligheder i Californien. 

Puljen støtter desuden flere fjernvarmeprojekter målrettet Nederlandene og Tyskland, som skal promovere danske teknologiløsninger og erfaring på fjernvarmeområdet. Begge lande står overfor at skulle omstille deres varmeforsyning fra mindre sort til mere grøn for at kunne nå deres klimamål. Desuden skal projekterne klæde danske virksomheder bedre på ved at øge kendskabet til fjernvarmemarkederne.

Næste ansøgningsrunde for puljen udmeldes i 2021.

For mere information kontakt: eksporttilskud@ens.dk

Om tilskudspuljen

Energiaftalen fra 2018 afsætter i alt 175 mio. kr. i perioden 2019-2024 for at løfte eksportfremmeindsatsen på energiområdet. Der afsættes hvert år i perioden 2019-2024 midler til en tilskudspulje til fremme af eksportindsatsen. Formålet med puljen er at bidrage til øget eksport af dansk energiteknologi gennem udbygning af Danmarks myndighedssamarbejde på fremtidige vækstmarkeder via offentlig-private samarbejder.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.