Inspiration SKRIV UD

Ajos afleverer endnu en svanemærket skole

af: PRESSEMEDDELELSE ajos, 23-06-2021
Danmark har fået endnu en Svanemærket skole. Den er opført på Kirkegrunden på Amager, og er ligesom den første svanemærkede skole bygget af Ajos' bæredygtige pavillonmoduler. Credit: Ajos

Blot få uger efter, at Ajos opførte Danmarks første svanemærkede skole, har virksomheden fået svanemærket endnu en skole i Københavns Kommune.

For få uger siden kunne Ajos a/s, i samarbejde med TRUST, aflevere Danmarks første svanemærkede skole til Københavns Kommune. Allerede nu står skole nummer to klar. Skolen er opført på Kirkegrunden på Amager, og er ligesom den første skole bygget af Ajos' bæredygtige pavillonmoduler.

Dermed fortsætter Ajos sin grønne rejse, og understreger sine ambitioner om bæredygtige løsninger som er blandt de miljømæssigt bedste.

- Vi er selvfølgelig lige så stolte af projekt nummer to som af det første. Der er en massiv grøn udvikling i gang i vores branche, og vores strategi er at spille en aktiv rolle og sætte nye standarder på markedet, hvilket vi allerede har gjort ved at kunne tilbyde svanemærkede pavillonmoduler til skoler og daginstitutioner. Vores tilgang er virkelig noget, som markedet har reageret på, og det har løftet efterspørgslen på bæredygtige løsninger i høj kvalitet voldsomt, siger Ole Wamsler, adm. direktør i Ajos a/s.

Skolen på Kirkegrunden er bygget i tre niveauer, og den rummer store, lyse undervisningslokaler og særligt indrettede lokaler til fx musik, natur & teknik og billedkunst. På hver etage er der desuden garderober og toiletfaciliteter.

Selv om den nye svanemærkede skole er et midlertidigt og flytbart byggeri, er den som alle Ajos' modulbyggerier opført efter retningslinjerne i BR18 og efterlever således alle krav, som var det et permanent byggeri. Og hertil skal lægges, at skolen lever op til Svanemærkets skrappe krav i hele livscyklus, dvs. til både materialer, byggeproces, brugsfase samt affalds- og recirkuleringsfase.

- Svanemærkets livscyklusbaserede tilgang gør skolen til både et godt valg for miljøet og for de elever og lærere, der skal opholde sig i den. Fx vil bygningen være kendetegnet ved et særligt godt indeklima, da der er krav til bl.a. ventilation, fugtsikring og afgasning af skadelig kemi. Samtidig bliver både byggeproces og det færdige byggeri gennemgået af en uvildig tredjepart, hvilket sikrer en høj byggeteknisk kvalitet. Det er derfor glædeligt, at den anden svanemærkede skole fra Ajos allerede nu står færdig i København, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Selv om den nye svanemærkede skole er et midlertidigt og flytbart byggeri, er den som alle Ajos' modulbyggerier opført efter retningslinjerne i BR18 og efterlever således alle krav, som var det et permanent byggeri.

Den fuldt funktionsdygtige skole får vedligeholdelsesfrie facader, vinduer af træ/aluminium, luft til vand-varmepumper, gulvvarmesystem i alle lokaler, elektronisk styret belysning samt fuld ventilation som aktiveres af måling af CO2-indholdet i luften.

- Det er den standard, vi som leverandør ønsker at tilbyde. En standard, der er dyrere for os at investere i, men den merudgift er for os investeringen værd. I de sidste fem år er udviklingen i efterspørgslen på kvalitetsløsninger i pavillonbranchen eksploderet, og med Svanemærket er der blevet tilført ekstra krudt. Det er samtidig et bevis på, at bæredygtighed og cirkulært fokus blandt kunderne ikke er i konflikt med økonomien, siger Ole Wamsler.

Han understreger Ajos' ambition om at være den førende leverandør på markedet af pavilloner i høj kvalitet, som efterlever Svanemærkets skrappe miljø- og kemikaliekrav - og dét uden væsentlige ekstraudgifter for kunderne.

- Hele grundtanken i udlejning er cirkulær. Vores enheder er meget fleksible og kan tilpasses til det ønskede behov. Den tankegang om bæredygtighed og fleksibilitet tager flere og flere kunder til sig. De vil have en løsning, som er et godt valg for både miljø, klima og indeklima, som de kan flytte derhen, hvor behovet er. Det afspejler tydeligt den verden vi lever i, hvor behov og krav kan ændre sig vanvittigt hurtigt, og der skal reageres hurtigt, siger Ole Wamsler.

Der er flere projekter med svanemærkede pavilloner fra Ajos undervejs.

 

Yderligere oplysninger:

Ole Wamsler, adm. direktør i Ajos a/s, tlf. 2522 5430. Mail: owa@ajos.dk

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.