Energi og bæredygtighed i byggeri og bygninger

Energibesparelser SKRIV UD

Danmarks forbrug af kul og gas steg de første tre måneder af 2021

af: Cecilie Holm Arentoft, 26-05-2021
Især kulforbruget er steget i starten af 2021. Grafik: Energistyrelsen.

Danmarks energiforbrug steg de første tre måneder af 2021 med 1,5 pct. i forhold til samme periode året før. Det er især kul, gas og vedvarende energi, der steg, mens olieforbruget faldt især på grund af et lavere forbrug af jetbrændstof.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Energistyrelsen forklarer det stigende energiforbrug med, at de første tre måneder af 2021 var koldere end samme periode sidste år. De vigtigste ændringer i vores energiforbrug i forhold til sidste år, har været de følgende:

  • Kulforbruget i de centrale værker steg med 17,4 pct. – dette er især pga. det koldere vejr.
  • Forbruget af brændstof i transportsektoren faldt i 1. kvartal – nok pga. COVID-19, som lukkede vores samfund ned. Derudover også et stort fald i forbruget af jetbrændstof, der faldt med intet mindre end 69,8 pct. i forhold til samme periode som sidste år.
  • Produktionen af strøm fra solceller var 16,5 pct. højere, fordi der er kommet flere solcelleanlæg i drift, og fordi der har været flere solskinstimer end sidste år.
  • Vindkraftproduktionen faldt med 26,6 pct., da middelvindhastigheden i 1. kvartal 2021 var betydeligt lavere end sidste år.
  • Olie- og naturgasproduktionen faldt med hhv. 22,3 pct. og 17,9 pct.

 Den store stigning i især kulforbruget  pga. et koldere vejr, viser at Danmark desværre stadig er afhængig af fossile brændsler. Kul er den mest forurenende energikilde af dem alle, da det giver det højeste drivhusgasudslip per produceret kWh. Derfor besluttede man i 2017, at Danmark i 2030 er helt færdig med kul, men den store stigning i år viser, at der stadig er et stykke vej endnu.

Du kan læse mere om Danmarks energiforbrug her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.