Energi og bæredygtighed i byggeri og bygninger

Forsyning og VE SKRIV UD

Den grønne omstiling giver højere elpriser frem mod 2030

af: Cecilie Holm Arentoft, 25-05-2021
Fotokredit: Colourbox

Elforbruget vil stige markant de kommende år, hvis vi skal nå klimamålene. Det vil gøre elpriserne dyrere i det grønne scenarie i forhold til det sorte, er konklusionen i det nye Elpris Outlook 2021, som Dansk Energi har lavet. 

Dansk Energi har undersøgt, hvordan prisen på el vil udvikle sig frem mod 2030 alt efter om vi ender i et sort, fossilt scenarie eller et grønt scenarie med udgangspunktet, at Danmark er et lille marked med gode forbindelse både mod nord og syd.

Analysen Elpris Outlook 2021 tager fat i tre megatrends inden for den grønne omstilling, netop elektrificering, faldende priser på opsætning af vedvarende energi og lagring og udfasning af fossile brændsler.

Formålet med undersøgelsen har været at se på om den grønne omstilling vil betyde højere elpriser, og til det, er det klar svar: Ja.

Dansk Energi forklarer den højere elpris i det grønne scenarie ved at en øget efterspørgsel i forbindelse med elektrificeringen af samfundet og udfasning af kraftværker vil betyde højere priser.

Dansk Energi konkluderer også i rapporten, at Danmark har mulighed for at modvirke prisstigningerne, hvis vi formår at komme den høje efterspørgsel i møde med endnu mere grøn strøm fra sol og vind for eksempel ved en fremrykning af energi-øerne. 

Hent Elpris Outlook 2021 her

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.