Handlingstank for bygninger og bæredygtighed

Forsyning og VE SKRIV UD

Energipriser på himmelflugt gør grøn varme attraktiv

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 01-12-2021
Foto: Colourbox

Selvom elpriserne stiger, er det blevet mere attraktivt at skifte fra gas eller elvarme til varmepumpe eller fjernvarme. Hvorfor? Fordi varmeregningen for de andre varmetyper stiger endnu mere.

Det giver både klimamæssigt og økonomisk god mening, fortæller vicedirektør i Energistyrelsen Stine Leth Rasmussen.

”Varmepumper og fjernvarme er de mest klimavenlige varmetyper og samtidig ofte de billigste. Den økonomiske fordel ved fjernvarme og varmepumpe bliver kun større med de høje energipriser, vi ser for tiden. Et typisk hus vil i år kunne spare cirka 3.900 kr. ekstra i varmeudgifter ved at skifte fra gas til varmepumpe. Besparelsen ved et skifte til fjernvarme kan være endnu større,” siger Stine Leth Rasmussen.

Varmeregningen for oliefyrsejere stiger ikke lige så voldsomt, men olie er til gengæld dyrt i forvejen: Du kan typisk halvere varmeregningen ved at skifte fra oliefyr til varmepumpe eller fjernvarme.

Grunden, til at de fleste fjernvarmekunder ikke vil opleve de store prisstigninger, er, at et fåtal af fjernvarmeselskaber har gas som det primære input til varmeproduktionen. Dog kan der ske markante prisstigninger hos fjernvarmeværker, som kun har naturgas eller evt. en lille produktion med andre brændselstyper.

Skift nu

Fra Energistyrelsen lyder en klar anbefaling om at skrotte fossil opvarmning som olie og gas.

”Grøn varme er fremtiden, og der har aldrig været så store fordele ved at skifte som nu. Et bredt politisk flertal har besluttet at give en hjælpende hånd til den grønne varme med en række puljer, der giver støtte til udvidelse af fjernvarme, afkobling af gasnettet og til varmepumper, som er en oplagt løsning uden for fjernvarmeområder. En nem måde at skifte på er varmepumpe på abonnement, hvor leverandøren ordner både installation, drift og vedligeholdelse,” siger Stine Leth Rasmussen.

Hvad der er den bedste varmetype i den enkelte bolig kommer an på de lokale forhold. Du kan læse mere om din varmetype og se, hvad du kan spare ved at skifte, på Energistyrelsens side SparEnergi.dk. Her finder du også andre gode råd om at spare penge på el- og varmeregningen:

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.