Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Øget adgang til varmeforbrugsdata og ophævelse af tilslutningspligt til naturgas

af: Dorte Nørregaard Larsen, 29-10-2021
Foto: Colourbox

Lov om varmeforsyning og lov om planlægning skal ændres, således at tilslutningspligten til naturgas ophæves og ministeren får bemyndigelse til at fastsætte regler om bedre adgang til varmeforsyningsvirksomhedernes data om forbrug og CO2-emissioner.

Ophævelse af tilslutningspligt til naturgas
Det foreslås, at varmeforsyningsloven og planloven ændres således, at eksisterende tilslutnings- og forblivelsespligt til kollektive varmeforsyningsanlæg til fremføring af naturgas ophæves efter lovens ikrafttrædelse. Indtil 1. januar 2019 har kommunalbestyrelsen
kunnet pålægge tilslutnings- og forblivelsespligt til naturgas. Lovforslaget har til formål at ophæve eksisterende tilslutnings- og forblivelsespligt til naturgas, der medfører, at forbrugerne kan afkræves at tilslutte sig og bidrage økonomisk til et kollektivt varmeforsyningsanlæg til fremføring af naturgas, også selvom forbrugeren ikke aftager naturgas.

Øget adgang til oplysninger
Lovforslaget har endvidere til formål at indføre en bemyndigelse til, at klima-, energi og forsyningsministeren kan fastsætte regler om, at varmeforsyningsvirksomheder skal offentliggøre data om energiforbrug og drivhusgasemissioner. Endelig har lovforslaget til formål at udvide varmedistributionsvirksomhedernes oplysningspligt over for varmeforbrugerne, således at forbrugerne modtager oplysninger om blandt andet
drivhusgasemissioner direkte, for eksempel på den årlige faktura.

Der er informationsmøde om forslaget d. 11/11 kl. 13-15 og tilmelding kan ske på varme@ens.dk senest mandag 8/11.

Der er høringsfrist 25/11 og du kan finde høringsmaterialet her.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.