Energi og bæredygtighed i byggeri og bygninger

Politik og regler SKRIV UD

Stadig kun begrænset søgning til energieffektiviseringspuljen for erhverv

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-06-2021
Foto: Colorbox

Heller ikke i den tredje ansøgningsrunde i erhvervspuljen, der skal hjælpe erhvervsvirksomheder med at energieffektivisere, er der fuldt aftræk på midlerne. Faktisk er der kun sendt ansøgninger for 43 mio kr. ud af de 150 mio kr. der var til rådighed.

Så selv om der er sket en glædelig stigning af ansøgninger fra mindre virksomheder, har ordningen ikke helt fundet formen, der gør det nemt og attraktivt for virksomhederne at søge, ulig boligpuljen som blev tømt på 13 timer.

Energistyrelsen skriver i en pressemeddelelse:

Forud for ansøgningsrunden er der blandt andet arbejdet med at udvide antallet af standardløsninger og lette processen for rådgiverbistand, så det bliver endnu lettere for virksomhederne at søge om tilskud fra puljen. Ansøgningerne i fase 1 indikerer, at standardløsningerne er anvendt flittigt i denne runde, hvor der er mange mindre projekter.

Tildelingen af midlerne i puljen sker på baggrund af en konkurrencebaseret model, hvor ansøgningerne rangeres efter den laveste støttepris pr. sparet kWh. Der er et støtteloft i puljen på 7 øre pr. sparet kWh.

Virksomhederne har nu frem til 7. august til at indsende en endelig ansøgning.

Vi håber at initiativet med standardløsninger fremover vil øge interessen for tilskuddene for der er stadig et stort potentiale for energieffektivisering.

 

FAKTA

Erhvervspuljen er en tilskudspulje til energieffektivisering i virksomheder, der skal sikre grøn omstilling og effektivisering af virksomhedernes energiforbrug. Puljen er på i alt ca. 3,9 mia. kr. og løber fra 2020 til 2029. De nærmere tidsfrister for ansøgningsrunderne i 2021 meldes ud løbende. Læs mere om puljen på: www.ens.dk/erhvervstilskud eller på https://sparenergi.dk/erhverv/vaerktojer/tilskud

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.