Handlingstank for bygninger og bæredygtighed

SKRIV UD

Tre høringer om bæredygtig biomasse, oprindelsesgarantier og nettoafregning

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-04-2021
Foto: Christiansborg

Så er høringssæsonen for alvor skudt i gang, med forslag til regler og bekendtgørelser der skal træde i kraft 1. juli. Weekendens høst byrder på:

Nye regler vedr. bæredygtighed for biomassebrændsler og flydende biobrændsler. Det handler om at EUs kriterier for bæredygtighed, når det gælder biobrændsler, skal indføres i dansk lovgivning. KOnkret betyder det at 7 bekendtgørelser skal ændres. Du kan læse mere om ændringerne her.

Der er høringsfrist 10. maj.

Nye regler for oprindelsesgarantier for el, gas, fjernvarme og fjernkøl fra vedvarende energikilder. Det handler om at leve op til EUs regler på området. Konkret sætter bekendtgørelsen rammerne udstedelse af oprindelighedsgarantier samt tilsynet med disse. Du kan læse mere her.

Der er høringsfrist 14. maj

Nye regler for nettoafregning for egenproduktion af elektricitet. I følge EUs VE II-direktiv kan man være VE-egenforbruger uden at man ejer selve VE-anlægget. Dansk lovgivning kræver, at det 100 pcts er samme juridiske enhed eller person der forbruger strømmen, som den der producerer strømmen. Det betyder at bekendtgørelsen skal ændres for at kunne leve op til Eus regler. Du kan læse mere her.

Der er høringsfrist 12. maj

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.