Energi og bæredygtighed i byggeri og bygninger

Energibesparelser SKRIV UD

Vi er stadig langt fra målet: Energiforbruget steg i første halvår af 2021

af: Dorte Nørregaard Larsen, 31-08-2021
Foto: Colorbox

Energiforbruget steg i første halvår af 2021, og selvom vores forbrugsprofil er en anelse grønnere, er det stadig ikke gode nyheder. 

Det faktiske energiforbrug steg i første halvår af 2021 med 5,0 pct. i forhold til samme periode året før. Forbruget af kul, naturgas og vedvarende energi steg, mens olieforbruget faldt især på grund af et lavere forbrug af jetbrændstof.

Det højere energiforbrug i de første seks måneder af 2021 skyldes formodentlig koldere vejr i perioden sammenlignet med sidste år. De vigtigste ændringer sammenlignet med samme periode sidste år er:

  • Forbruget af jetbrændstof faldt i 1. halvår med 35,9 pct. i forhold til samme periode sidste år. Tendensen var, at forbruget faldt kraftigt i slutningen af 1. kvartal 2020, og holdt sig på et stabilt lavt niveau. I slutningen af 2. kvartal 2021 steg forbruget noget, men ikke tilstrækkeligt til at udligne det samlede fald i 1. halvår 2020.
  • Produktionen af strøm fra solceller var 7,2 pct. højere, fordi der er kommet flere solcelleanlæg i drift.
  • Olie- og naturgasproduktionen faldt med hhv. 14,2 pct. og 12,4 pct.
  • Kulforbruget i de centrale værker steg med 15,4 pct. i forhold til samme periode sidste år. Stigningen skyldes sandsynligvis koldere vejr og en lavere produktion af strøm fra vindmøller, som betød større produktion på de centrale kraftværker. Vindkraftproduktionen faldt med 15,8 pct. i 1. halvdel af 2021, da middelvindhastigheden var betydeligt lavere end sidste år.

Du kan læse flere detaljer om stigningen i energiforbruget her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.