Inspiration SKRIV UD

Batteri-drevede koncerter

af: Dorte Nørregaard Larsen, 08-08-2022
Foto: Colourbox

Da Lukas Graham spillede koncert på Refshaleøen og på Smukfest, var det for fuld energi, både fra kunstnere og teknik. Men som noget nyt kørte teknikken på batterier.

Lukas Graham havde nemlig i samarbejde med Vestas sørget for at to 20-fodscontainere med batterier til at drive lys og lyd m.v. koncerten. Det betød at CO2-udledningen fra scenen blev reduceret med 98,5 pct.

Forsanger Lukas Forchammer udtalte til DR.dk efter koncerten:

"Det gik virkelig godt i går. Der var 40 procent af den opladte strøm tilbage, da vi gik af scenen og slukkede produktionen. Vi kunne jo nærmest have spillet en dobbeltkoncert med den strøm"

I følge DR.dk er Vestas allerede blevet kontaktet af flere festivaler og koncert-arrangører og Vestas direktør Morten Dyrholm udtaler:

"Med det samme vi kom ud med denne her besked, blev vi kontaktet af både koncertarrangører og festivaler, men også andre eventarrangører, der godt kunne tænke sig at se på nogle grønne løsninger. Så jeg er allerede nu klar til at kalde det en succes".

I følge Lukas Graham skal indsatsen ikke stoppe her og han udtaler til DR.dk:

Mit oprindelige ønske var jo, at man leverede strøm til en hel festivalplads – fra fadølsanlæg til madvogn. Men det her var det, der kunne lade sig gøre på den tid, vi havde. Næste gang må vi jo så opgradere vores mål, l - Jeg synes ikke, det er beskedent at skære 1,5 ton CO2 fra per koncert. Nu starter vi med batterierne, og så kan vi udvide.

Læs evt. mere her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.