Politik og regler SKRIV UD

Ekspertgruppe klar med modeller for grøn skattereform

af: Pressemeddelelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, 09-02-2022
Foto: Colourbox

En ensartet CO2-afgift er et afgørende instrument til at opnå den ambitiøse målsætning om at reducere klimabelastende udledninger i Danmark med 70 pct. frem mod 2030.

Regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Konservative blev med aftalen om en grøn skatteform i december 2020 derfor enige om, at en ekspertgruppe skal belyse mulige modeller for, hvordan afgiften kan indføres.

Nu er ekspertgruppen klar med sin første delrapport.

Rapporten fremlægger tre indretninger af CO2-afgiftssystemet, der hver bidrager med ca. 3,5 mio. ton reduktion i 2030 med henblik på at indfri 70 pct.-målsætningen.

”Regeringens ambition er klar. Vi ønsker en ny og ambitiøs afgift på CO2, der skal sikre, at de virksomheder, der belaster klimaet, selv betaler for deres udledning. Regeringen takker ekspertgruppen for det grundige arbejde med den første delrapport. Den er et centralt input til den kommende grønne skattereform,” siger skatteminister Jeppe Bruus.

”En ensartet CO2-afgift er et helt centralt værktøj på vejen til at indfri Danmarks ambitiøse klimamål. Det skal være dyrere at forurene i Danmark, og danske virksomheder skal have et langt stærkere incitament til at omstille sig fra sort til grøn. Med ekspertgruppens anbefalinger har vi nu et solidt grundlag til at starte politiske drøftelser. Det bliver ikke let, men det her kan og skal lade sig gøre,” siger klimaminister Dan Jørgensen.

På baggrund af ekspertgruppens første delrapport vil regeringen nu drøfte anbefalingerne med interessenter på området og de politiske partier.

Ekspertgruppens endelige rapport ventes at komme i efteråret 2022.

Den skal blandt andet også komme med forslag til, hvordan en grøn skattereform kan mindske landbrugets udledninger og dermed bidrage til at indfri landbrugsaftalens mål om yderligere reduktioner.

Læs første delrapport fra ekspertgruppen her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.