Inspiration SKRIV UD

Fra træ til batteri

af: Dorte Nørregaard Larsen, 04-08-2022
Foto: Colourbox

To svensker virksomheder, Store Enso og Northvolt er gået sammen om at starte et pilotanlæg for biobaserede kulstofmaterialer til batterier. Målet er at producere batterier hvor store dele af den syntetiske grafit, der er i dagens batterier, med lignin, som er et biprodukt fra fabrikation af papir. Dermed vil man kunne udvikle verdens første industrialiserede batteri med anode, der udelukkende kommer fra europæiske råmaterialer, hvilket sænker både CO2-fodaftrykket og omkostningerne.

Ligninbaseret kul er et hårdt kulstof og har samme egenskaber som andre ikke-grafiske anode-materialer. Strukturen indebærer at batteriet lades igen og igen og noget tyder på at det er mere effektivt end andre materialer i kolde temperaturer.

Stora Ensos pilotanlæg for biobaserede kulstofmaterialer ligger i Sunila i Finland, hvor lignin er blevet produceret industrielt siden 2015.

Læs mere her på Stora Ensos hjemmeside eller i Klimafokus.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.