Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen på Energiforum 2022: Billig og rigelig energi i fremtiden

af: Dorte Nørregaard Larsen, 25-04-2022
Foto: Colourbox

Det kan være svært at spå om fremtiden, men vi kan dog forudsige at i morgen 26. april er sidste frist for tilmelding til Energiforum 2022. Her kan I bl.a. høre fremtidsforsker Jesper Bo Jensen fortælle om fremtidens billige, rigelige og grønne energi.

Jesper Bo Jensen siger bl.a. om sit oplæg: 

Energiforsyningen i Danmark har siden oliekrisen i oktober 1973 været sikkerhedspolitik, men ind imellem har vil glemt det. I fremtiden vil sikkerhedspolikken efter Ukrainekrigen igen spille den afgørende rolle. Det betyder, at uafhængighed er topprioritet- ikke pris og forsyningssikkerhed. 

Vi vil se prisen og forsyningssikkerheden udfordret i de nærmeste år, klimaindsatsen vil skabe store konflikter om, hvem der skal betale for indsatsen og hvem der skal friholdes blandt andet som det kan ses i de netop fremsatte forslag til CO2 afgifter.

 På byggeriområdet er udfordringerne mange og det blive meget svært at på de energimæssige mål for opførelsen af bygning, mens det går langt bedre med driftsenergien. På transportområdet er udfordringerne også mange, hvis vi skal omstille til eldrift af den meste af bilparken, da vi faktisk ikke har tilstrækkelig kapacitet endnu. Det skal komme via store investeringer, og hvem skal betale for det? Desuden har vi problemer med lastbiler, der ikke på fornuftig vis kan opstilles til eldrift.

 Men det lange sigt står klart – om 20-30 år er energi igen billig og rigelig. Til den tid er vi ikke længere opmærksomme på, hvem der har betalt for udviklingen, blot at vi kom igennem omstillingen

Du kan høre Jesper Bo Jensen onsdag kl. 13.30 på Energiforum 2022 og du kan stadig nå at tilmelde dig.

Find program og tilmelding her.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.