Inspiration SKRIV UD

Godt læsertip: Byggeskadefondens guide til bedre bygningsdrift

af: Dorte Nørregaard Larsen, 30-06-2022
Foto: Colourbox

Byggeskadefonden udgav 14. juni bogen: Guide til kvalitet ved bygningsdrift. I guiden giver Byggeskadefonden gode råd til, hvordan bygherrer, projekterende og driftsansvarlige sammen opnår en effektiv drift af boligbyggeriet.

På deres hjemmeside skriver de om bogen:

I nogle byggeprojekter bliver spørgsmål og overvejelser om bygningsdrift gemt, glemt eller reduceret til en vedligeholdsplan efter afslutningen af byggeriet. Men det er ikke hensigtsmæssigt at udskyde tanker om driften af byggeriet, til det står færdigt. Det mener Byggeskadefonden, der med udgivelsen af den nye ’Guide til kvalitet ved bygningsdrift’ ønsker at få byggeriets parter til at opprioritere og interessere sig mere for de driftsmæssige aspekter af byggeprojekter.

Byggeskadefonden har erfaret, at byggerier kan have vidt forskellige vilkår i driften, selvom de har kostet det samme at bygge.

”Udgifterne er typisk lave i byggerier med enkle, sikre og driftsvenlige løsninger, mens driften er intensiv og dyr i byggerier med komplicerede og driftstunge løsninger. Derfor er det helt afgørende, at man som bygherre og projekterende er klar over, at de valg der træffes i planlægnings- og projekteringsfasen, har betydning for, hvor mange penge og ressourcer, bygningsejeren skal bruge på at drifte boligbyggeriet”,

siger teknisk chef i Byggeskadefonden Jens Dons, der i mere end 20 år har beskæftiget sig med byggetekniske svigt og skader i almene boligbyggerier, og som med sin ekspertise og erfaringer har været involveret i tilblivelsen af den nye guide.

Energiforum Danmark hilser den nye guide velkommen og opfordrer til at læse mere her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.