Politik og regler SKRIV UD

Grøn skattereform giver skattelettelser for 2 milliarder kroner

af: Dorte Nørregaard Larsen, 03-08-2022
Foto: Colourbox

Den grønne skattereform skruer op for beskatningen af CO2, men samlet set giver den skattelettelser. Således at der frem til 2030 bliver givet over 2 milliarder kroner i skattelettelser. Det konstaterer Altinget i en artikel 1. august. Her viser Altinget beregninger fra Finansministeriet, der angiver det samlede skattetryk fra 2023-2030 som følge af den grønne skattereform.

Tabel over skattetryk i den grønne skattereform.

Foto: Finansministeriet (taget fra Altinget)

Altinget.dk konstaterer endvidere, at skattelettelserne fordeler sig forskelligt fra år til år, og at der skattetrykket nogen år vil være stigende:

"...der kommer ikke skattelettelser hvert år fra 2023 til 2030. Dykker man ned i de enkelte år, kan man se, at skattetrykket for det samlede provenu ændrer sig fra skattelettelser til skattestigninger fra 2027. I 2026 forventes det, at der vil være 375 millioner kroner i skattelettelser, men i 2027 forventes der 350 millioner koner i skattestigninger"

Aftalen om grøn skattereform blev indgået 24. juni i år og partierne bag er Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Radikale og SF.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.