Forsyning og VE SKRIV UD

Historisk erklæring skal sikre grøn strøm til 230 mio. europæiske husstande

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-05-2022
Foto: Colourbox

"Historisk" var vidst nok det ord, der blev brugt flest gange i går i taler og omtaler, om den aftale Belgien, Nederlandene, Tyskland og Danmark har indgået om at øge havvind-kapaciteten til mindst 150 GW i 2050. Men projektet og ambitionen er også imponerende. Aftalen vil betyde at op til 230 millioner europæiske husstande bliver forsynet med grøn strøm.

På Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets hjemmeside udtaler minister Dan Jørgensen om aftalen:

Dagens topmøde er intet mindre end historisk. Vi er blevet enige om en ambitiøs erklæring, der ikke alene kommer til at forsyne hele Europa med grøn strøm, men som på sigt også kan bidrage til produktionen af grønne brændstoffer til skibe, fly og lastbiler. Alle fire lande ser det enorme potentiale, som Nordsøens kraftige blæst tilbyder os, og vi står klar til at høste det. Det er fælles beslutninger som disse, der gør en afgørende forskel, når vi skal tackle både klima- og energikrisen, hvor det er bydende nødvendigt at blive uafhængig af sort energi fra Rusland,” 

I Green Power Denmark er man også begejstret for aftalen og Kristian Jensen melder på deres hjemmeside, at branchen er klar:

"Esbjerg-erklæringen er et afgørende skridt væk fra afhængighed af fossile brændsler og mod et grønnere, friere og mere sikkert Europa. Nu skal vi handle. Jo mere, jo før, jo bedre. Vi skal gøre godkendelsesprocesserne mere smidige, vi skal sætte gang i flere statslige udbud, og vi skal sætte havvind fri, så markedet kan bidrage med endnu mere grøn strøm. Energibranchen er klar"

Det har faktisk ikke været muligt at finde nogen i energibranchen, der udtaler sig negativt om aftalen, hvilket også må være historisk.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.