Politik og regler SKRIV UD

Kø til grøn støtte

af: Jan V. Kristensen, 06-04-2022
Foto: Colourbox

De er søgt om tre kroners støtte for hver krone, der er at uddele fra Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) i den første af to ansøgningsrunder i 2022. 74 projekter har søgt om 622 mio. kr.

Der kan således forventes en succesrate meget lig den i 2021, hvor forholdet mellem de samlede ansøgte beløb og støttetilsagn fra EUDP gav en gennemsnitligt succesrate på 37 %.

Som det fremgår af en oversigt fra Energistyrelsen ligger størstedelen af rundens ansøgninger inden for EUDP’s fokusområder ”Mere grøn el – og til flere formål”, ”Energieffektivisering” og ”Tung transport og Power-to-X i stor skala”.

Ansøgningerne modtaget d. 4. marts vil i den kommende tid blive bedømt og indstillet til EUDP’s bestyrelse, der i juni vil beslutte, hvilke projekter der skal modtage støtte til nye grønne energiprojekter.

Siden etableringen i 2007 har EUDP støttet mere end 1000 innovative projekter med over 5 mia. kr. Formålet er at bidrage med at fastholde en høj forsyningssikkerhed og reduktion i CO₂-udledningen – en indsats der går hånd i hånd med øget vækst og beskæftigelse i Danmark.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.