Politik og regler SKRIV UD

Må private virksomheder også sænke temperaturen?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-10-2022
Foto: Colourbox

Må private virksomheder også sænke temperaturen?

Sådan lød spørgsmålet, kort gengivet, til TEKNIQ Arbejdsgivernes afdeling for overenskomst og jura og fuldmægtig Catrine Bondo Steels svar var bl.a.:

Reglerne for temperatur på arbejdspladsen fremgår af Arbejdstilsynets vejledning. Hovedreglen er, at der skal være en passende temperatur for dem, der arbejder på arbejdspladsen. Hvad der menes med en passende temperatur, afhænger af, hvordan arbejdet bliver udført, og om der for eksempel er tale om et fysisk krævende arbejde. 

I Arbejdstilsynets vejledningen fremgår det, at der ved stillesiddende arbejde bør være en temperatur imellem 20 og 22 °C. Temperaturen ved stillesiddende eller stillestående arbejde bør ifølge vejledningen ikke være højere end 25 °C eller lavere end 18 °C.

I jeres tilfælde er det derfor muligt at sænke temperaturen til 19 °C, og regeringen har opfordret både offentlige og private arbejdspladser til at sænke temperaturen. Dog skal I være opmærksomme på, at mennesker oplever temperaturer forskelligt, derfor er det sandsynligt, at en del af jeres medarbejdere vil føle, at en temperatur på 19 °C er for kold.

Hvis I sætter temperaturen ned til 19 °C og en medarbejder kommer og siger, at han eller hun fryser, så fremgår det af Arbejdstilsynets vejledning om temperatursænkning på arbejdspladsen, at arbejdsgiver har pligt til at foretage en række forebyggende foranstaltninger. Det kan fx være at kompensere for den lavere temperatur gennem varmere tøj, implementere aktive pauser for at få pulsen op, tæpper eller andre tiltag, der kan afhjælpe, hvis de ansatte fryser.

Af denne vejledning fremgår det desuden, at det altid er op til den enkelte arbejdsplads at finde ud af, hvad der er muligt og mest hensigtsmæssigt i deres konkrete tilfælde.

Læs det fulde svar her.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.