Inspiration SKRIV UD

Ny pulje til grøn transport: Søg om støtte til køb af brint- og ellastbiler

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen, 07-07-2022
Foto: Colourbox

Snart åbner en ny pulje med 45 mio. kr., der skal understøtte den grønne omstilling af godtransportsektoren. Energistyrelsen indkalder nu ansøgninger om tilskud til køb af nye brint- og ellastbiler.

Den 25. juni 2021 indgik regeringen en aftale om udmøntning af en pulje til grøn transport med en række partier, herunder Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, enhedslisten, det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet. Aftalen skal bl.a. understøtte omstilling af den tunge vejgodstransport gennem tilskud til køb af grønne lastbiler, forstået som brint- og ellastbiler.

Dele af aftalen udmøntes ved en bekendtgørelse om tilskud til køb af nye brint- og ellastbiler, som fastsætter de nærmere bestemmelser for administration af tilskudspuljen, herunder bl.a. krav til ansøgningen, betingelser for tilsagn og udbetaling af tilskud samt kontrol. Bekendtgørelsen giver mulighed for at meddele tilsagn om tilskud til køb af nye brint- og ellastbiler svarende til en andel af den meromkostning, der er forbundet med køb af en sådan lastbil frem for en diesellastbil.

På Energistyrelsens hjemmeside kan du læse mere om indkaldelsen af ansøgninger, bekendtgørelsen og vejledningen til reglerne.

Ansøgninger skal indsendes via en ansøgningsportal, som åbner den 15. august 2022.

Der er ansøgningsfrist den 14. oktober 2022 kl. 12.

Ansøgere kan forvente svar på deres ansøgninger medio december 2022.

Puljen annonceres endvidere på Statens-tilskudspuljer.dk.

Der bliver afholdt et informationsmøde (webinar) om puljen den 31. august 2022. Nærmere information herom følger.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.