Forsyning og VE SKRIV UD

Solcelleanlæg myldrer frem

af: Michael Degn, Tekniq Arbejdsgiverne
Foto: Colourbox

Solcellerne er populære som aldrig før i en tid med ekstremt høje energipriser. Det kan også aflæses i Energistyrelsens statistikker.

Frem til 4. oktober i år er der blevet tilsluttet 5621 solcelleanlæg. Det er allerede cirka 1000 flere anlæg end hele sidste år, hvor der blev tilsluttet 4635 anlæg, ifølge Energistyrelsen.

Stigningen er dermed på 21 procent på nuværende tidspunkt sammenlignet med sidste år, og den vil kun blive større i takt med, at flere anlæg bliver tilkoblet nettet frem mod årsskiftet.

- Det flugter meget godt med den udvikling, vi har beskrevet i vores solcelleanlyse. Man får i øjeblikket mange markanlæg ind med stor effekt, men der er også behov for at få mange tagbaserede anlæg i drift. Det giver bare rigtig god mening at producere energien der, hvor man skal bruge den, siger Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

TEKNIQ Arbejdsgiverne har for nylig udgivet solcelle-analysen ”Sol over Danmark” i fællesskab med Dansk Solcelleforening og Ingeniørforeningen, IDA. Her er der en række anbefalinger til, hvordan man får flere tagbaserede solcelleanlæg i spil.

Her er der også en række grafer, der beskriver udviklingen. Det er især markanlæggene på mere end 1000 kW, der trækker statistikken gevaldigt i vejret. Den tendens forventes at fortsætte de kommende år.

I år forventes det, at den samlede elproduktion fra solceller lander på 2,3 TWh. Energistyrelsens Klimafremskrivning vurderer til sammenligning, at produktionen vil ligge på 10,6 TWh i 2030 ud af et samlet behov på 54 TWh.

Læs hele analysen her

 

Historien blev bragt på TEKNIQ.dk d. 14/10

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.