Politik og regler SKRIV UD

Aftale om varmecheck med fokus på udfasning af naturgas

af: Dorte Nørregaard Larsen, 14-02-2022
Foto: Colourbox

I kølvandet på, at Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Kristendemokraterne og Alternativet afsætter 1. mia. kroner til en skattefri varmecheck til dem, der er hårdest ramt af de voldsomme prisstigninger på varme, kommer også en meget vigtig melding om, at den fossile naturgas skal udfases hurtigst muligt og inden 2030.

I en pressemeddelelse skriver Klima, Energi- og Forsyningsministeriet:

"Der er enighed om, at regeringen arbejder for et stop for nyinstallation af gasfyr hurtigst muligt, og at gasfyr i danske hjem skal udfases. Der afsættes en kvart milliard til at sikre hurtigere udfasning af fossile varmekilder og til at understøtte bl.a. mere grøn fjernvarme."

Og den melding bliver bemærket og rost fra flere sider.

Dansk Energi skriver bl.a.:

– Hvis man vil sende støtte til den naturgas, som vores klimamål kræver, vi skrotter, så er det altså helt nødvendigt med en modvægt. Et stærkt signal om, at checken er engangs-nødhjælp, og at naturgas nu skal ud af vores opvarmning, er nødvendigt, og det giver denne aftale, siger Lars Aagaard, administrerende direktør, Dansk Energi.

Og mere

Den eneste reelle vaccine mod vanvittige energipriser er grøn omstilling. Naturgassen skal ud, den grønne strøm skal ind, og den udvikling skal speedes op. Vi skal have mere vedvarende energi. Vi skal have varmepumper og grøn fjernvarme. Så det er godt, at aftalen siger, at der skal lægges en klar plan for udfasning af naturgas. På den måde kan vi helt grundlæggende undgå varmechecks og lappeløsninger i fremtiden, og kunderne ved, hvad de skal sigte efter, siger Lars Aagaard.

Også TEKNIQ Arbejdsgiverne lægger vægt på den del af aftalen, i en pressemeddelelse skriver de:

At aftalen forpligter regeringen til at fremlægge en plan for udfasningen i et nyt energi- og forsyningsudspil i 2022, er ifølge Simon O. Rasmussen også et af aftalens absolutte styrker. Han understreger samtidig, at der er behov for at sætte turbo på udfasningen af den fossile opvarmning. Gasfyr står for 1,5 mio. tons udledt CO2 årligt. Vi ved at gasfyrene skal udfases, så hvert år, man forhaler udfasningen af gasfyrene, bidrager man unødvendigt til den globale opvarmning.

Se selve aftalen her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.