SKRIV UD

Alle snakker om energiøer - Bliv klogere på dem her

af: Janne Roest-Madsen, 14-08-2023
Det tætteste, vi kommer på et billede af en energiø. Foto: Colourbox

Danmark skal have to energiøer; Energiø Nordsø og Energiø Bornholm. Etableringen af de to energiøer bliver et af Danmarkshistoriens største anlægsprojekter.

Verdens første energiøer skal bygges i Danmark. De skal udnytte vores store vindressourcer i Nord- og Østersøen. Energiøerne vil være knudepunkter, der kan skabe bedre sammenhæng mellem energi fra havvind og energisystemerne i regionen omkring de to have. Det skriver Energistyrelsen på deres hjemmeside.

  • I Nordsøen skal der etableres et transmissionsanlæg, som i 2033 bliver knudepunkt for 3-4 GW havvindmølleparker. Senest i 2040 skal øen have en kapacitet på 10 GW og være i stand til at dække forbruget af el for ca. 10 mio. husstande hele Nordeuropa. 
  • Energiøen i Østersøen, hvor de el-tekniske anlæg placeres på Bornholm, skal der produceres grøn strøm svarende til 3,3 mio. danske eller 4,5 mio. tyske husstandes elforbrug.


Du kan blive klogere på energiøerne på Energistyrelsens hjemmeside.

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.