Politik og regler SKRIV UD

Brede aftaler sikrer milliarder til forskning i klima, digital teknologi, sundhed og den fri forskning

af: Pressemeddelelse fra Udannelelses- og forskningsministeriet
Foto: Colourbox

Der er milliarder på vej til landets forskere, der hver dag nysgerrigt skubber til grænserne for vores viden om den verden, vi lever i. Et bredt flertal af Folketingets partier er nemlig blevet enige om fordelingen af 3,6 mia. kr. til forskning.

Næsten halvdelen af de 3,6 mia. kr. går til forskning i den grønne omstilling. Her er partierne blevet enige om at afsætte 1,7 mia. kr. Pengene skal blandt andet bruges på forskning i fangst og lagring og anvendelse af CO2 og grønne brændstoffer til transport og industri.

Forskning i digital teknologi bliver også tilgodeset med et større millionbeløb, herunder en ny, stor satsning på kvanteforskning. Derudover har partierne lagt vægt på fri forskning, lige som der er afsat penge til sundhed samt til børn og unge.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at lande nogle ambitiøse prioriteringer for dansk forskning med samtlige partier i Folketinget. Og jeg vil gerne sige tak til ordførerne for gode og konstruktive forhandlinger. Vi er blevet enige om nogle vigtige pejlemærker for langsigtede investeringer. Og det er på områder, hvor samfundet har brug for nye idéer og nye løsninger for vores klima, sundhed, trivsel, sikkerhed og en ny, stor satsning på kvanteteknologi. Samtidig har vi sikret store bevillinger til den forskning, som er fri for politisk prioritering.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.