SKRIV UD

Building Awards 2023: Her er finalisterne til bæredygtighedsprisen

af: Janne Roest-Madsen, 22-08-2023
Foto: Building Awards

Finalisterne til bæredygtighedsprisen, der uddeles til Building Awards, er fundet. Den 9. november løftes sløret for, hvem af de fire finalister, der løber med årets bæredygtighedspris. Building Awards 2023 afholdes af Licitationen - Byggeriets dagblad.

Den 9. november uddeles bæredygtighedsprisen til en aktør, der er med til at hæve baren for den bæredygtige udvikling i byggebranchen. Vinderen af bæredygtighedsprisen har udviklet miljørigtige løsninger for byggeriet f.eks. gennem grønne initiativer som genanvendelse eller CO2-reducering.

De fire finalister er

  • Tækkede Teglblokke 
    Med Projektet Tækkede Teglblokke er det lykkedes at skabe en ny bæredygtig byggeteknik, der er baseret på strå, ler og træ. Teknikken er udviklet i tæt samarbejde med materialeproducenter og håndværkere og består primært at materialer, der kan findes i Danmark. Det har gjort det muligt at skabe bygninger med et imponerende lavt CO2-aftryk og en lang levetid.

    Samarbejdspartnere på projektet: 
    RONNOW LETH & GORI og CINARK

  • Havnens Hænder
    Havnens Hænder er Danmarks første biobaserede byggemarked. Her sælges kun materialer, der bidrager til at nedbringe CO2-udledning i byggeriet. Byggemarkedet holder til på Refshaleøen i København og huserer også et showroom og en workshopafdeling, der særligt skal være med til at engagere unge i bæredygtigt byggeri.

    Samarbejdspartner på projektet: 
    Havnens Hænder

  • SoundCircularity
    SoundCircularity er en ny og innovativ løsning, der gør det let at genanvende brugte akustikpaneler. Med denne løsning afskæres og indsamles kundens brugte akustikpaneler, hvorefter de sorteres til genanvendelse. Dermed bidrager løsningen både til at mindske byggeaffald og reducere brugen af nye råvarer.

    Samarbejdspartner på projektet: Saint-Gobain Ecophon A/S

 

  • Glas til Uld
    Saint-Gobain, Bang & Beenfeldt og BYENS TAG & FACADE i forbilledligt samarbejde om transparent og velafprøvet recirkuleringsmetode. Med Glas til uld-konceptet gør Saint-Gobain, Bang & Beenfeldt og BYENS TAG & FACADE recirkulering og genanvendelse af byggematerialer nemt og transparent på Københavnske vinduesudskiftninger og renoveringsprojekterGlas til uld-konceptet er et foregangseksempel, der bør tjene som inspiration til lignende upcycling-, genanvendelses- og take back-ordninger på andre typer byggeaffald, fordi det er så nemt for alle involverede parter at løfte ud i virkeligheden på byggepladsen.

    Samarbejdspartnere på projektet: 
    BYENS TAG & FACADE, Saint-Gobain og Bang & Beenfeldt

Læs mere om priserne og awardshowet


Juryen
Flemming Rasmussen, adm. direktør og ejer, JCN Bolig A/S
Mette Glavind, direktør og ph.d., Teknologisk Institut
Stig Brinck, ekspertisechef, Niras
Steen Michael Asgreen, netværkschef, Vækstfonden
Lars Pico Geerdsen, institutleder for Byggeri, By og Miljø på Aalborg Universitet

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.