Inspiration SKRIV UD

Building Awards 2023: Her er finalisterne til Klimaprisen

af: Janne Roest-Madsen, 12-09-2023
Foto: Building Awards

Finalisterne til Klimaprisen, der uddeles til Building Awards, er fundet. Den 9. november løftes sløret for, hvem af de fire finalister, der løber med årets klimapris. Building Awards 2023 afholdes af Licitationen - Byggeriets dagblad.

Den 9. november uddeles Klimaprisen til en aktør i byggebranchen, der gennem sit arbejde målrettet tager kampen op mod klimaforandringerne og dermed udgør et forbillede for resten af branchen. Det kan være gennem nye produkter, metoder eller et særligt projekt. 


De fire finalister er

 • WorldFlexHome
  Forestil dig en bygning, hvor de forskellige dele kan skilles ad, flyttes og genbruges i nye boliger. Det er konceptet i WorldFlexHome, der gør det muligt at genbruge bygningsdele og byggematerialer igen og igen uden at skabe affald. Byggesystemet sikrer en bæredygtig og økonomisk byggeproces, der gør det nemt at opføre nye boliger hurtigt og effektivt.

  Samarbejdspartnere på projektet: Henrik Innovation og ERIK arkitekter

 • Damhusengen Skole
  Projektet på Damhusengens Skole i København viser, hvor meget det er muligt at genbruge. I stedet for at gøre brug af en traditionel nedrivning har der i dette projekt været fokus på at adskille og videregive ressourcer – uanset om de er små eller store. Det kræver stor opmærksomhed. For alle materialer skal forskellige steder hen, hvis de skal have det længst mulige liv. Damhusengens Skole er et projekt, som eksemplarisk viser os, hvordan denne opgave kan løses.

  Samarbejdspartnere på projektet: Søndergaard A/S, Enemærke og Petersen, Nøhr & Sigsgaard, KANT arkitekter, Dominia, Norconsult og GHB Landskab med Damhusengen Skole

 • Den Grønne Top
  CG Jensen vil som et led i sin grønne omstilling producere grøn strøm på byggepladserne. Entreprenørvirksomheden har derfor udviklet den mobile platform Den Grønne Top, der med sin kombination af solceller og vindturbiner kan producere op mod 12.000 kilowatt årligt til byggepladsen.
  Den Grønne Top er en platform, der kan kobles på toppen af containere og kontormoduler. Toppen består af seks solpaneler og to vindturbiner. Kombinationen af solceller og vindturbiner sikrer, at anlægget kan generere energi døgnet rundt.
  CG Jensen har foreløbig produceret fire Grønne Toppe. Tre toppe står på udvalgte byggepladser i Storkøbenhavn og den fjerde er udlånt til Mærsk.
  Den Grønne Top er blevet til i et samarbejde mellem CG Jensen og Time Solution Scandinavia.

  Samarbejdspartner på projektet: CG Jensen A/S

 • BoligVærkstedet
  BoligVærkstedet i Jernbanebyen er den første prototype under det overordnede koncept – Levesteder – som er initieret og udviklet af VELUX Gruppen i samarbejde med EFFEKT og Artelia. Visionen er at gå forrest i byggebranchen og vise, hvordan nytænkningen af byggeri og bygninger kan være med til at løse nogle af de globale klima- og sundhedsudfordringer. BoligVærkstedet er opført af VELUX Gruppen med EFFEKT som arkitekter, Artelia som ingeniører og Enemærke & Petersen som entreprenører, og demonstrerer, hvordan man kan bygge boliger med et CO2-aftryk der er tre gange lavere end den danske standard og et indeklima i topklasse.

  Samarbejdspartner på projektet: VELUX Group


Læs mere om priserne og awardshowet

 

Juryen:

Torben Bjørk Nielsen, adm. Direktør, Hoffmann A/S
Lone Bendorff, CEO og partner, C.F. Møller Danmark A/S
Jesper Ring, CEO, Frame
Henrik Mielke, adm. direktør, MT Højgaard Holding A/S
Ervin Nordahl Haukrogh, senior business development director , COWI A/S

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.